Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Balıkesir’de Peş Peşe Gelen Afetler: Deprem, Deniz Kazaları ve Orman Yangınları Şehri Vurdu

    Balıkesir, son bir ay içinde Sındırgı’daki 6.1 büyüklüğündeki deprem, orman yangınları ve deniz kazaları ile zor günler geçirdi. 1 kişi hayatını kaybederken, denizde kaybolan Halit Yukay’a ait cenaze bulunduğu bildirildi. Ekipler, yangın ve arama-kurtarma çalışmalarında aktif.

    Balıkesir, son bir ay içinde Sındırgı'daki 6.1 büyüklüğündeki deprem, orman

    Balıkesir’de Bir Ayda Yaşanan Afetler Kamuoyunu Sarsıyor

    Son günlerde Balıkesir’de meydana gelen doğal felaketler, Türkiye’nin gündeminde önemli bir yer edindi. Sındırgı ilçesindeki 6.1 büyüklüğündeki deprem, şehrin sakinleri üzerinde büyük bir etki yarattı. Ayrıca orman yangınları ve deniz kazaları gibi sıkıntılar da bölgeyi sarstı.

    6.1 Büyüklüğünde Deprem Şehri Sarstı

    Balıkesir’de, 10 Ağustos’ta meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Sındırgı oldu. Bu şiddetli sarsıntı sonucunda 1 kişi hayatını kaybederken, 29 kişi de yaralandı. Deprem, binden fazla konutta hasara yol açtı ve kentte derin bir üzüntüye neden oldu.

    Deniz Kazaları ve Yangınlar Ek Stratejiler Gerektiriyor

    21 Ağustos tarihinde, Marmara Adası açıklarında bulunan Sun Princess adlı yolcu gemisinde yaşanan bir olay, büyük paniğe sebep oldu. Gemiden bir kişinin denize düştüğüne dair anons yapıldı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, arama kurtarma faaliyetlerine hemen başladı. Denizden kaybolan yabancı uyruklu vatandaş için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca, Temmuz ayının ortalarında Avşa-Tekirdağ seferi yapan bir gemide çıkan yangın, yolcuları saatlerce denizde mahsur bıraktı ve kurtarma ekibi seferber oldu.

    Orman Yangınlarıyla Mücadelede Başarılar

    Balıkesir’in Altıeylül, Dursunbey ve Marmara Adası gibi çeşitli bölgelerinde ortaya çıkan orman ve arazi yangınlarına karşı mücadele eden ekipler, birçok yangını kontrol altına aldı. Bigadiç ilçesindeki Köseler Mahallesi’ndeki yangında ise 10’dan fazla köy evidir. Diğer yandan, Yalova’dan Graywolf isimli tekneyle yola çıkan işadamı Halit Yukay’ın teknesi, Marmara Adası açıklarında alabora oldu. Tekneye dair bazı parçalar denizden çıkarılırken, Yukay’a ait bir iz de bulundu. Marmara Denizi’nde 68 metrede gerçekleşen cenaze tespit çalışmaları, Yukay’ın akıbetini belirlemek için sürdürülüyor.

    Balıkesir’de yaşanan bu zor günler, halkın dayanışma içinde hareket etmesini sağlarken, yetkililerin de hızlı müdahale ve kurtarma çalışmalarına devam etmesi gerekliliğini ortaya koyuyor.