Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Balıkesir’de 2025 Yüzme Sezonu İçin Deniz Suyu Kalitesi İzleme Çalışmaları Başlıyor

    Balıkesir’de, 2025 yüzme sezonu için deniz suyu kalitesi izleme çalışmaları başlıyor. 8 ilçede 99 noktadan her 15 günde bir su örneği alınacak ve sonuçlar halk sağlığı laboratuvarında analiz edilerek kamuoyuyla paylaşılacak.

    Balıkesir'de, 2025 yüzme sezonu için deniz suyu kalitesi izleme çalışmaları

    Balıkesir’de 2025 yaz dönemi yüzme sezonu için deniz suyu kalitesinin izlenmesine yönelik çalışmalar başlatılıyor. Marmara ve Ege Denizi’ne sahili bulunan 8 ilçede toplam 99 noktadan düzenli olarak deniz suyu örnekleri toplanacak.

    Balıkesir İl Yüzme Suyu Komisyonu tarafından gerçekleştirilen toplantıda, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen ve Marmara ilçelerindeki 86 yüzme alanında, yaz sezonu boyunca (Haziran-Eylül 2025) her 15 günde bir deniz suyu örneklerinin alınmasına karar verildi.

    Bu süreçte, İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından alınan su örnekleri Balıkesir Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda detaylı bir şekilde incelenecek. Elde edilen analiz sonuçları, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinin duyurular kısmında yanı sıra, Sağlık Bakanlığı’nın https://yuzme.saglik.gov.tr adresinde kamuoyuna açıklanacak.

    Ayrıca, Sağlık Bakanlığı’nın web sitesinde güncel yüzme sezonu sınıflandırma bilgileri de yer alacak; vatandaşların denize girmeden önce bu sitelerden deniz suyu kalitesine ilişkin bilgilere erişim sağlayabileceği bildirildi.