Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Balıkesir Sındırgı’da 6,1 Büyüklüğündeki Depremde Cami ve Minareler Zarar Gördü

    Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 10 Ağustos’ta gerçekleşen 6,1 büyüklüğündeki deprem, birçok camiyi etkiledi. 8 mahallede minareler yıkılırken, Mandra Mahallesi Camii tamamen yıkıldı. Çalışmalar sürerken, ağır hasar gören cami lojmanları boşaltıldı.

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 10 Ağustos'ta gerçekleşen 6,1 büyüklüğündeki deprem, birçok

    Balıkesir’de Deprem Sonrası Camilerde Hasar Tespiti

    10 Ağustos tarihinde Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yaşanan 6,1 büyüklüğündeki deprem, camilerde ciddi hasara yol açtı. Bu üzücü olay sonucunda, sekiz mahalledeki camilerin minareleri tamamen yıkıldı.

    Cami ve Minarelerdeki Hasar Raporları

    Yetkililerden edinilen bilgilere göre, Sındırgı’da meydana gelen deprem sonrası yapılan detaylı incelemeler, Kertil, Alakır, Elmaalanı, İbiller, Gölcük ve Mandra mahallelerindeki camilerin ağır hasar aldığını ortaya koydu. Ayrıca, Yakupbey, Şerifpaşa, Rızaiye, Fatih, Sanayi, Çayır, Çelebiler, Mandra, Kızılgür, Kocakonak ve Alacaatlı mahallelerindeki camilerin minarelerinin de önemli derecede hasar gördüğü belirlendi.

    Yıkım ve Güçlendirme Çalışmaları Başladı

    Mandra Mahallesi Camii’nin tamamen yıkıldığı, diğer bölgelerdeki cami minarelerinin ise kontrollü bir şekilde yıkılarak kaldırıldığı bildirildi. Çelebiler, Mandra, Kızılgür, Kocakonak, Alacaatlı, Rızaiye, Fatih ve Cüneyt mahallelerinde de benzer işlemler gerçekleştirildi.

    Ayrıca Kertil, Şahinkaya ve Alakır mahallelerinde bulunan cami lojmanları ağır hasar gördüğü için boşaltma işlemleri yapıldı. Ekiplerin yürüttüğü hasar tespit çalışmalarının akabinde, cami ve minarelerin yıkım ve güçlendirme işlemlerinin sürdürüleceği bilgisine ulaşıldı.