Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Eskişehir’de Huzurevi Açılışında Yaşlı Bakım Hizmetlerini Açıkladı

    Eskişehir’deki Fethi Yılmaz Sezer Huzurevi’nin açılışında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 29 bin 615 yaşlının huzurevi hizmetlerinden faydalandığını belirtti. Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ise yaşlıların toplum için değerli olduğunu vurguladı.

    Eskişehir'deki Fethi Yılmaz Sezer Huzurevi'nin açılışında Aile ve Sosyal Hizmetler

    Eskişehir’de Yeni Huzurevi Açılışı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eskişehir’de gerçekleştirilen huzurevi açılışına katıldı. Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 464 kamu ve özel huzurevinde toplamda 29 bin 615 yaşlı bireyin yatılı bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden faydalandığını belirtti. Göktaş, özellikle ihtiyaç sahibi yaşlıların bu hizmetten ücretsiz yararlandığını vurguladı.

    Programın başlangıcında saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Fethi Yılmaz Sezer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışında, bağışçı Fethi Yılmaz Sezer, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve Bakan Göktaş’ın konuşmaları ile devam eden etkinlik, dua okunması ve kurdele kesimi ile sürdü. Bakan Göktaş, ardından huzurevinin içini gezerek buradaki yaşlılarla sohbet etti ve bir vatandaşın Eskişehirspor atkısını hediye alarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Büyüklerimize Huzur ve Güven Sağlamak Bizim Görevimiz

    Açılışta konuşan Bakan Göktaş, Fethi Yılmaz Sezer Huzurevi’nin şehre kazandırılmasının önemini vurguladı. Göktaş, bu yerin 203 kişilik kapasitesi ile önemli bir sosyal hizmet yatırımı olduğunu belirtirken, “Hayırseverimize teşekkür ediyorum. Burada, kıymetli büyüklerimize sevgi dolu bir yaşam alanı sunulacak” dedi. Ayrıca, sosyal devlet anlayışının önemine değinen Bakan, büyüklerin hürmet gösterilmesi gereken bir varlık olduğunu ve onların toplum için önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

    Yaşlı Nüfusu ve Sağlık Hizmetleri

    Bakan Göktaş, yaşlı nüfusunun artış gösterdiğine dikkat çekerek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Ulusal Vefa Programı kapsamında sağladığı hizmetleri anlattı. Eskişehir’de 57 personelle 1,080 yaşlıya vefa hizmeti sunulduğunu belirten Bakan, yaşlıların ihtiyaç duyduğu bakımın sağlandığını vurguladı. “Evde Bakım Yardımı ile ailelerinin yanında kalmalarını mümkün kılıyoruz,” diyen Göktaş, Eskişehir’de bu tür hizmetlerden 3,704 kişinin faydalandığını açıkladı.

    Eskişehir’in Yaşlı Nüfusu ve Çalışmalar

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy da yaşlı nüfusunun artışını dile getirerek, “Büyüklerine hürmet etmeyen, küçüklerine merhamet göstermeyen bizden değildir. Yaşlılarımız, kültürel değerlerimizi geleceğe taşıyan en kıymetli hazinelerimizdir” ifadelerini kullandı. Türkiye’de yaşlı nüfusunun %10’u aştığını belirten Aksoy, Eskişehir’in %38.2 ortanca yaş ile daha yaşlı bir nüfusa sahip olduğunu vurguladı. Bu bilgiler doğrultusunda, yaşlı bakım hizmetlerinin öneminin her geçen gün arttığına dikkat çekti.

    Açılış programına, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, AK Parti milletvekilleri ve daha birçok davetli katıldı.