Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bakan İbrahim Yumaklı, Şap Hastalığıyla Mücadele Kapsamında Hayvan Pazarlarının Yeniden Açılacağını Duyurdu

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Artvin ve Iğdır’daki kapatılan hayvan pazarlarının önümüzdeki hafta tekrar açılacağını belirtti. Şap hastalığına karşı aşılama oranları artırılarak, Bayburt’ta da aşılamaların 15 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı,

    Hayvan Pazarları Yeniden Açılıyor

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şap hastalığıyla mücadele sürecinde Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Artvin ve Iğdır’da kapatılan hayvan pazarlarının önümüzdeki hafta tekrar faaliyete geçeceğini duyurdu.

    Şap Hastalığıyla Mücadele ve Aşılama Süreci

    Bayburt’ta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı, Türkiye’de 1965 yılından sonra ilk kez görülen şap hastalığına karşı alınan önlemleri aktardı. Yumaklı, “Bu hastalık, ülkemizin gücünü bir kez daha gösterdi. Şap Enstitüsü, kadim bir kurum olarak hemen devreye girdi ve yeni şap türüne karşı aşı geliştirmeyi başardı. Aşılama çalışmalarına da hız verdik” dedi.

    Hayvan pazarlarının, aşılamanın yüzde 85 oranına ulaştığı illerde yeniden açılacağını belirten Bakan Yumaklı, 38 ilin açıldığını ifade etti. “Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Artvin ve Iğdır’da da hayvan pazarlarını önümüzdeki hafta açmayı planlıyoruz. Aşılama oranları istenen seviyeye ulaştı” diye ekledi.

    Bakan, ayrıca Bayburt’taki aşılamaların tamamlanması için ek ekiplerin görevlendirildiğini, şehrin 15 gün içinde aşılamaların bitirileceğini ve hayvan pazarının yeniden hizmete gireceğini bildirdi.