Ayvalık’ta Fen Lisesi Hayali Gerçek Oluyor: Zeynep Perkit Fen Lisesi Açılıyor

Ayvalık’ta fen lisesi kurma isteği, AK Parti İlçe Başkani Betül Akın ve MHP İlçe Başkanı Hasan Ustalı’nın girişimleriyle gerçek oldu. Zeliha Perkit’in yaptırdığı Ayvalık Zeynep Perkit Fen Lisesi, 2025-2026 Eğitim Öğretim yılında 60 öğrenci alacak.

Ayvalık'ta fen lisesi kurma isteği, AK Parti İlçe Başkani Betül

Ayvalık’a Fen Lisesi Müjdesi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine kazandırılması beklenen Fen Lisesi, uzun süredir süregelen talepler ve çalışmalar sonucunda Millî Eğitim Bakanlığı tarafından onay aldı. AK Parti İlçe Başkanı Betül Akın ve MHP İlçe Başkanı Hasan Ustalı’nın kararlı çabaları, Ayvalık Zeynep Perkit Fen Lisesi’nin açılışında önemli bir role sahip oldu. Yeni okul, 2025-2026 Eğitim Öğretim yılı itibarıyla, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde yapılan merkezi sınavda ilk %1’lik dilime giren öğrencilerin başvurabileceği 60 öğrenci ile faaliyete geçecek.

Hayırseverin Destanı

Zeynep Perkit’in anısına hayırsever iş insanı Zeliha Perkit tarafından yaptırılan bu okul, Ayvalık halkının yıllardır hayalini kurduğu eğitim eksikliğini gidermeye yönelik bir adım olarak öne çıkıyor. Başlangıçta ilkokul olarak hizmet vermesi düşünülen binanın, bakanlık bünyesinde fen lisesi olarak kullanılması amacıyla çabalar gösteren Cumhur İttifakı’nın emekleri sayesinde bu duruma gelindi.

Yetkililerden Teşekkür Mesajları

Ayvalık Zeynep Perkit Fen Lisesi’nin açılışı ile ilgili konuşan AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Betül Akın, “Bu okulumuzun hayata geçmesinde emek veren herkese teşekkür ediyorum. Eğitimde güçlü bir ivme sağlayacak olan bu okul, geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz için büyük bir fırsat sunacak” ifadelerini kullandı.

MHP Ayvalık İlçe Başkanı Hasan Ustalı ise, “Bu projeye destek veren tüm partililerimize ve hayırsever Zeliha Perkit’e minnettarız. Ayvalık’a kazandırılan bu değerli eğitim kurumu ile gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Ayvalık’ın eğitim hayatına büyük katkı sağlayacak olan bu yeni fen lisesinin açılışı, yerel halkta sevinçle karşılandı ve eğitim alanında önemli bir eksikliğin giderileceği vurgulandı.