Ayvacık’ta Kurtarılan Kaçak Göçmenler
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, motor arızası nedeniyle sürüklenen lastik botlarda bulunan 23 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Bu gruptaki 16 çocuğun da aralarında bulunduğu kaçak göçmenler, yardım talebinde bulunarak tehlikeli durumlarını bildirdi.
Sahil Güvenlik Ekipleri Harekete Geçti
Olay, 8 Temmuz sabah saat 07.20 sularında meydana geldi. Lastik botları sürüklenmeye başlayan kaçak göçmenlerin yardım çağrısının alınmasının ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı hemen harekete geçti. Olay yerine sevk edilen ekipler, kurtarma çalışmalarına başladı. Sahil Güvenlik Botu KB-103, bottaki tüm kaçak göçmenleri güvenli bir şekilde sudan aldı.
İşlemler Devam Ediyor
Kurtarılan kaçak göçmenler, gerekli işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ayvacık Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’ne (GÖKSEM) yönlendirildi. Bu gelişmeler, ülkemizdeki kaçak göçmen durumunun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı