Aydın’ın Yangın Mağdurlarına Destek Ziyareti
Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, Kenger Mahallesi’nde meydana gelen yangından etkilenen vatandaşları ihmal etmeyerek onlara destek olmak üzere bölgeye gitti.
Kenger Mahallesi’nde, rüzgarın etkisiyle hızla yayılan ve ormanlık alanlara sıçrayan yangının izlerinin silinmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Ekipler, karadan ve havadan aldıkları önlemlerle alevleri kontrol altına almayı başarırken, aynı zamanda yangından etkilenen bölge sakinlerine de yardım amaçlı destek programları başlattı. “Kırmızı yelekliler” olarak tanınan Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanları, bu çerçevede saha ziyaretlerinde bulundu. Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) personelleri, yangın mağdurlarına psikolojik destek verip, vatandaşlarla görüşerek hem psikolojik hem de sağlık ihtiyaçlarını değerlendirdi.
Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Efeler Kenger köyünde çıkan yangın sonrasında psikososyal destek ekiplerimiz, afet sonrası yaşanabilecek psikolojik sorunların önlenmesi ve etkilenen bireylerin hayatlarına normal bir şekilde dönmeleri için saha çalışmaları gerçekleştirdi” denildi.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
HAZIRLIK YAPAN KADINLAR
KURULAN ÇADIRLAR
HAZIRLIKLARIN TAMAMLANMASI
AYŞE KIRMIZIGÜL
ŞANLIURFA İLİNDEN EKİBİ İLE BİRLİKTE GELEN RECEP EREZ,
GELEN İŞÇİLER VE METİP ALANI
HAZIRLIK YAPAN KADINLAR
HAZIRLIK YAPAN KADINLAR
KURULAN ÇADIRLAR