Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde Yenidoğan İçin Hayati Kalp Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi

    Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde aort koarktasyonu tanısı konulan 1,8 kilogram ağırlığında bir yenidoğan, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde başarılı bir ameliyatla tedavi edildi. Doç. Dr. Çağatay Bilen ve Dr. Öğr. Üyesi Uğur Karagöz tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrası, bebek hızla iyileşerek taburcu oldu.

    Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde aort koarktasyonu tanısı konulan 1,8

    Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde Yenidoğan Kalp Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi

    Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde (ADÜ) açılan Çocuk Kalp Merkezi, doğumsal kalp hastalıklarının tedavisi konusunda önemli bir adım attı. Bu kapsamda, 1,8 kilogram ağırlığında bir yenidoğanda tespit edilen aort koarktasyonu, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde ameliyat edildi.

    Aort Koarktasyonu Nedir?

    Doğumdan itibaren kalpten çıkan ana atardamarın daralması olarak ifade edilen aort koarktasyonu, özellikle bebekler için hayati riskler oluşturabiliyor. Bu durum, kan akışını engelleyerek kalp yetmezliği, yüksek tansiyon ve organ hasarı gibi ciddi komplikasyonlara yol açabiliyor. Erken tanı konulması ve acil müdahaleler, bu sağlık sorunlarının önlenmesinde son derece önemlidir. ADÜ Hastanesi’nde minik hastanın durumu ciddiyetle değerlendirilerek hızlı bir cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyuldu. Ancak, bebeğin düşük kiloları ve genel sağlık durumu nedeniyle ameliyat riski artırıyordu. Bu nedenle, operasyonun Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde özel koşullarla yapılması kararlaştırıldı.

    Başarılı Ameliyat Süreci

    Bu kritik operasyon, Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çağatay Bilen, Dr. Öğr. Üyesi Uğur Karagöz ve Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Gülaştı tarafından gerçekleştirildi. Beyin cerrahları, aorttaki daralmanın başarılı bir şekilde giderilmesi ile bebekteki kan dolaşımını normale döndürdü.

    Yenidoğan Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdullah Barış Akcan ve Doç. Dr. Ayşe Anık, hastanın ameliyat öncesi ve sonrası bakım süreçlerini üstlenirken, Çocuk Kardiyolojisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Fazlı Çelik ise tanı aşaması ve ameliyat sonrası takipte önemli roller üstlendi.

    Minik Hasta Sağlığına Kavuştu

    Yoğun bakımda yakın takip altında tutulan minik hasta, beklenenden daha kısa sürede iyileşerek sağlıklı bir şekilde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nden taburcu edildi. Bu başarılı müdahale, hastanenin çocuk kalp hastalıkları alanındaki yetkinliğini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.