Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, EAIE 2025 Konferansı’nda Uluslararasılaşma Vizyonunu Tanıttı

    Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Avrupa’nın önde gelen akademik etkinliklerinden biri olan EAIE 2025 Konferansı ve Fuarı’na katıldı. Rektör Prof. Dr. Bülent Kent liderliğindeki heyet, ADÜ’nün uluslararasılaşma hedeflerini vurgulayarak, iş birlikleri ve akademik projeler için önemli adımlar attı.

    Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Avrupa’nın önde gelen akademik etkinliklerinden biri

    ADÜ, Uluslararası Eğitim Etkinliğine Katıldı

    Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), araştırma üniversitesi olma hedefini gerçekleştirmek adına önemli bir adım atarak Avrupa’nın önde gelen yükseköğretim etkinliklerinden biri olan European Association for International Education (EAIE) 2025 Konferansı ve Fuarı’na katıldı.

    İsveç’in Göteborg kentinde 9-12 Eylül 2025 tarihleri arasında gerçekleşen bu prestijli etkinlik, dünya genelinden akademisyenleri, yöneticileri ve yükseköğretim kurumlarını bir araya getirdi.

    ADÜ’yü temsil eden Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem ve Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol’un katılım sağladığı organizasyon, ADÜ’nün uluslararasılaşma hedefleri ve akademik iş birlikleri konusunda küresel düzeyde tanıtım yaptı. Etkinlik sırasında ADÜ’nün standı, özellikle Avrupa ve Asya’dan gelen katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

    Etkinlik süresince ADÜ, uluslararası öğrenci alımı, değiştirme programları, ikili iş birlikleri, ortak araştırma projeleri ve akademik hareketlilik gibi konularda birçok ikili görüşme gerçekleştirdi. Ayrıca, sürdürülebilirlik, araştırma-geliştirme çalışmaları, yükseköğretimde kalite güvencesi ve küresel ortaklıklar üzerine gerçekleştirilen panellerde de etkin bir şekilde yer aldı. Bu görüşmeler ADÜ’nün Avrupa yükseköğretim alanındaki görünürlüğünü artırarak gelecekte hayata geçirilecek uluslararası akademik projelere zemin hazırladı.

    Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, ADÜ’nün uluslararasılaşma stratejilerine vurgu yaparak “EAIE gibi uluslararası platformlar, yalnızca Üniversitemizin değil, aynı zamanda Aydın’ın ve ülkemizin akademik vizyonunun tanıtılması açısından büyük bir fırsat sunuyor. Araştırma üniversitesi kimliğimizi güçlendirmek ve uluslararası iş birliklerimizi artırmak için çaba sarf ederek, öğrencilerimiz ve akademisyenlerimize daha geniş ufuklar açmayı hedefliyoruz. ADÜ, bilgi toplumunun gereksinimlerine yanıt verecek nitelikli bireyler yetiştirmek için global akademik ağın önemli bir parçası olmaya devam edecektir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

    ADÜ, araştırma üniversitesi vizyonu doğrultusunda uluslararasılaşmayı stratejik bir öncelik olarak belirleyerek, hem bölgesel hem de küresel ölçekte bilimsel üretime katkı sağlamayı kararlılıkla sürdüreceğinin altını çizdi.