Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Avukat Mücahit Birinci, İBB Yolsuzluk Soruşturmasında Şüpheli Olarak İfade Verdi

    Avukat Mücahit Birinci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında, tutuklu bir şüpheli ile görüşmesi nedeniyle savcılıkta ifade verdi. Adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Birinci, “Bu işten aklanarak çıkacağız” dedi.

    Avukat Mücahit Birinci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında, tutuklu

    İBB’ye Yönelik Soruşturmada Avukat Mücahit Birinci İfadesini Verdi

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kapsamındaki yolsuzluk soruşturmasında, tutuklu bir şüpheli ile gerçekleştirdiği görüşme nedeniyle Avukat Mücahit Birinci hakkında başlatılan soruşturma çerçevesinde savcılığa ifade verdi. Birinci, adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilerek yargı sürecine dahil oldu.

    Yolsuzluk İddiaları ve Soruşturma Süreci

    İBB ve Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması devam ediyor. Bu süreç içerisinde, avukat Mücahit Birinci’nin cezaevinde tutuklu bir şüpheliyle yaptığı görüşmeye dair iddialar söz konusu oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu iddiaları araştırmak üzere Adalet Bakanlığı’ndan soruşturma izni talep etti.

    Soruşturma izninin alınmasının ardından Mücahit Birinci, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadesini verdi.

    Adli Kontrol Talebi ve Hakimlik Süreci

    Savcılık ifadesinin ardından Birinci, ‘yurt dışına çıkış yasağı’ ve ‘imza’ şeklindeki adli kontrol tedbirleri talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Şu anda Mücahit Birinci’nin Hakimlik işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

    “Bu İşten Aklanarak Çıkacağız”

    Savcılık sorgusu öncesinde açıklama yapan Birinci, “Bu işi duyduğumda hemen adliyeye geldim. Adliye bizim ikinci evimiz, sürekli burada oluyoruz. Başsavcılık ne zaman beni çağırırsa, geleceğim. Şimdi de bu ilkemi yerine getiriyorum. Bu işten aklanarak çıkacağız. Mesleğimi nasıl icra edeceğime ben karar veririm” şeklinde konuştu.