10. Bisiklet Baharı’nda Pedal Coşkusu
Bisiklet severler, geleneksel olarak düzenlenen 10. Bisiklet Baharı etkinliğinde bir araya geldi. Yaklaşık 789 bisikletlinin katılımıyla gerçekleştirilen tur, adeta bir kutlama atmosferi yarattı.
Düzce’de Renkli Etkinlikler
Dünya Bisiklet Günü öncesinde, Düzce’de 10. kez gerçekleştirilen Bisiklet Baharı etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. Anıtpark Meydanı’nda bir araya gelen bisiklet tutkunlarını, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saygun ve Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı yalnız bırakmadı; protokol üyeleri de tura katılarak bisikletlilere destek verdiler.
Vali Aslan’dan Tur Öncesi Açıklama
Tur öncesinde konuşan Vali Selçuk Aslan, “Dünya Bisiklet Günü olması sebebiyle Yeşilay, 12 yıldır bisiklet turu düzenliyor. Bu yıl da Valiliğimizin organizasyonunda Düzce Belediyemizin katkısıyla bir tur organize ettik. Turumuza 789 bisikletli katıldı. Düzce’nin sokaklarında yaklaşık 1 saat sürecek bir şehir turu yapacağız. Düzce, Türkiye’nin en genç ili ve bisiklet kullanımında ikinci sırada yer alıyor” dedi.
Pedal Dönüşleri ve Ödül Töreni
Geri sayımın ardından bisikletliler Düzce sokaklarında pedal çevirmeye başladı. Anıtpark Meydanı’nda start alan Bisiklet Turu, yaklaşık bir saatlik parkurun ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde noktalandı. Etkinliğin sonunda Düzce Bisiklet Kulübü tarafından gösteriler düzenlendi ve ardından yapılan çekilişle 4 kişiye bisiklet hediye edildi.
Etkinlik, bisiklet tutkunları için hem eğlenceli hem de hatıra dolu anlarla sona erdi.