Ataşehir Belediyesi ve Vakıf Arasında Önemli Protokol İmzalandı
Ataşehir Belediyesi, Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı ile bir iş birliği protokolü imzaladı. Bu protokol, suça sürüklenmiş veya suça sürüklenme riski taşıyan çocuklara yönelik gerçekleştirilecek projeleri kapsamaktadır.
Çocukların Korunması ve Sosyal Yaşama Katılımı
Ataşehir Belediyesi, çocuk odaklı hizmetlerini genişletme hedefi doğrultusunda önemli bir adım atarak, suça sürüklenen veya bu riski taşıyan çocuklar ile ailelerinin olumsuz çevresel etkilerden korunmasını ve sosyal hayata entegre edilmesini amaçlıyor. Bu bağlamda, Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı ile imzalanan protokol, toplumda çocuk adalet sisteminin güçlendirilmesi ve çocuk suçluluğunun önlenmesi hedefiyle önemli bir iş birliğine zemin hazırlamaktadır. Protokol sayesinde, birlikte yürütülecek projeler aracılığıyla çocukların haklarından yoksun bırakılmadan büyüyebileceği, hak temelli bir toplum inşa etme yönünde somut adımlar atılacak.
Çocuk Hakları İçin Farkındalık Oluşturma Çabası
Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, yaptığı açıklamada çocukların güvenli bir ortamda yetişmesi ve gelişimlerine destek olunması gerektiğini vurguladı. “Çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve onların gelişimlerine katkıda bulunmak bizim için büyük önem taşıyor,” diyen Başkan Adıgüzel, Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı ile gerçekleştirdikleri iş birliğinin, suça sürüklenme riski taşıyan çocukların desteklenmesi ve adalet sistemiyle karşılaşan çocukların onarıcı yöntemlerle güçlendirilmesi adına önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.
Örnek Proje Modeli Geliştirme Amacı
Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı Başkanı Selmin Cansu Demir, 40 yıllık bir deneyime sahip olduklarını vurgulayarak, çocuk suçluluğunun önlenebilir olduğuna inandıklarını ifade etti. Demir, yıllar boyunca edindikleri tecrübe ile bu tarz önleyici hizmetlerin, özelikle yüksek nüfuslu ve riskli bölgelerde nasıl gerçekleştirileceği konusunda önemli bilgiler sunacaklarını belirtti. Ayrıca, Ataşehir’de geliştirilen bu modelin diğer belediyelere örnek teşkil etmesini umduğunu dile getirdi.
Düzenlenen törenle, protokolü Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ve Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı Başkanı Selmin Cansu Demir birlikte imzaladı. Bu iş birliği, çocukların daha güvenli bir ortamda yetişmesini sağlamak amacıyla önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirilmektedir.


