Atakum Belediyesi’nin ‘Kitabın Biletin Olsun’ kampanyasıyla 10 binin üzerinde kitap okullara ulaştı.

3 Dakika Okuma

Samsun Atakum Belediyesi’nin geçen yıl başlattığı ‘Kitabın Biletin Olsun’ kampanyasıyla bugüne kadar 10 binin üzerinde kitap talep eden okullara dağıtıldı.

Atakum’da düzenlenen ‘Kitabın Biletin Olsun’ kampanyası sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar, Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi ile Ata Sahne Sanat Merkezi’nde düzenlenen ücretsiz etkinliklere, kültür merkezlerinin kitap kumbaralarına birer kitap bağışlayarak katıldılar. Kumbaralarda toplanan binlerce kitap, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve eğitime katkı sağlamak amacıyla talep eden okullara ve kütüphanelere teslim edildi.

“Herkesi kampanyamıza davet ediyorum”

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, kampanyaya gösterilen yoğun ilgiyi belirterek, “Geçen yıl başlattığımız ‘Kitabın Biletin Olsun’ kampanyasına halkımızın gösterdiği ilgi bizleri son derece mutlu ediyor. Kampanyamızın geniş kitlelere ulaşması, dayanışmamızın gittikçe büyümesinden büyük bir gurur duyuyoruz. Ata Sahne’de, Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde ve Atakum’un dört bir tarafında yapmış olduğumuz ücretsiz etkinliklere, okudukları kitapları getirerek katılan vatandaşlarımız, bir öğrencinin, bir çocuğun, bir gencin hayatına dokundu. Kitap kumbaralarında toplanan binlerce kitap, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından talep eden okullara ve kütüphanelere teslim edildi. Ulusal ve uluslararası organizasyonların merkezi haline gelen kentimizde, el ele sanatla eğitime katkı vermeye devam edeceğiz. Daha fazla etkinlik düzenlemeyi ve dayanışmamızdaki bağımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Kampanyamıza katılan herkese teşekkür ediyor ve tüm halkımızı ‘Kitabın Biletin Olsun’ kampanyasına katılmaya davet ediyorum” dedi.

“Örnek proje”

Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gömeç ise projenin örnek olması açısından önemine dikkat çekerek, “‘Kitabın Biletin Olsun’ projesi kapsamında binlerce çocuğu kitapla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Ata Sahne Sanat Merkezinde ve Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen ücretsiz etkinliklere vatandaşlarımızın birer kitapla gelmelerini rica ediyoruz. Burada toplanan kitapları arzu eden, ihtiyacı olan okullara ulaştırmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar 10 binin üzerinde kitap ulaştırdık. Vatandaşlarımızın projeye ilgisi gerçekten güzel. Bu konuda son derece mutluyuz. Toplanan kitapları tasnifliyoruz. Kitapları götürdüğümüz okullarda, ilgili öğretmenler de tasniflendikten sonra çocuklarla buluşturuyorlar. Bu konuda vatandaşlarımızın evlerinde bulunan fazla kitaplar, çocuklarımızla buluşuyor. Biz de belediyemizde, ek bir kaynak gelir gerektirmeden vatandaşlarımızın elindeki kitapları çocuklarımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda tasarruf konusunda da örnek bir proje gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

İhlas Haber Ajansı

ETİKETLENDİ:
Bu Makaleyi Paylaş
Exit mobile version