Ardahan’da kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi, Ilgar Dağı Geçidi trafiğe kapandı.

1 Dakika Okuma

Ardahan’da etkili olan kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu

Ardahan’da etkili olan kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara yol açtı. Kar ve tipi nedeniyle 2 bin 550 metre rakımlı Ilgar Dağı Geçidi ulaşıma kapandı. Çok sayıda tır yolda mahsur kaldı.

Ilgar Dağı Geçidinde Uzun Kuyruklar Oluştu

Ardahan’da görülen kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Ilgar Dağı geçidinde ağır tonajlı araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Karayolları ekipleri, yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Buzlanma Trafiği Olumsuz Etkiledi

Ardahan’ın yüksek kesimlerinde devam eden kar yağışı ve tipi, özellikle Ardahan-Şavşat ile Türkgözü Gümrük Kapısı’na geçiş sağlayan Damal-Posof-Türkgözü kara yollarında yaşanan buzlanma nedeniyle trafiğin aksamasına neden oldu. Sabah erken saatlerde Ilgar Dağı geçidinde ağır tonajlı araçların uzun kuyruklar oluşturduğu gözlendi.

Karayolları Ekiplerinin Çalışmaları Sürüyor

Karayolları ekiplerinin yolda karla mücadele ve tuzlama çalışması yaptığı, ilerleyen saatlerde trafik akışının normale dönmesinin beklendiği bildirildi.

49 Köy Ulaşıma Kapandı

Ardahan’da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 49 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan bu köy yollarının yeniden ulaşıma açılması amacıyla İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş
Exit mobile version