Antalya’da Yaz Spor Okulları ile 100 Bin Çocuğa Spor Eğitimi Veriliyor

Antalya'da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Yaz Spor Okulları kapsamında 40 branşta eğitim veriliyor. Yavuz Gürhan, 100 bin çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlanmasının yanı sıra ailelerin birlikte spor yaparak birlikteliklerini pekiştireceğini belirtti.

Antalya’da Yaz Spor Okulları 40 Branşta Eğitim Veriyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Yaz Spor Okulları programı çerçevesinde, Antalya’nın 19 ilçesinde toplamda 40 farklı branşta spor eğitimi sunuluyor.

Yaz ayları boyunca 100 bine yakın çocuk, bu kurslar aracılığıyla fiziksel gelişimlerini desteklerken, ayrıca eğlenceli vakit geçirme imkanı buluyor. Çocuklar, okçulukta hedeflerini vurmak, tenis raketiyle en teknik vuruşları denemek gibi aktivitelerle dolu bir yaz geçiriyor. Ücret talep edilmeyen bu programlar, gençlerin bedensel ve zihinsel gelişimlerine önemli katkılar sağlıyor.

Bakanlık, 100 Bin Çocuğa Ulaşmayı Hedefliyor

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, bu yılki kurslarla 100 bin çocuğa ulaşmayı amaçladıklarını dile getirerek, “Her çocuğun en az bir spor dalıyla ilgilenmesini istiyoruz. Bu sayede yeteneklerine göre yönlendirmeler yaparak, teknoloji bağımlılığı gibi günümüzdeki önemli sorunlarla mücadele ediyoruz. Amacımız çocuklarımızın hareket etmesini sağlamaktır” dedi.

Gürhan, Yaz Spor Okulları bünyesinde bu yıl ilk defa aile katılımlı spor etkinlikleri başlattıklarını vurgulayarak, “Bu proje sadece fiziksel bir aktivite sunmakla kalmıyor, aynı zamanda ailelerin bir arada vakit geçirmelerini pekiştiriyor. Ailelerin birlikte spor faaliyetlerine katılması, çocuklarımıza sağlıklı bir yaşam tarzını örnekleme fırsatı sunuyor” ifadelerini kullandı.

 
 
 

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı

Exit mobile version