Antalya’da Tütün Kullanımını Engellemek İçin Çapraz Denetim Uygulandı

1 Min Read

Antalya’da Tütün Denetimleri Devam Ediyor

Antalya’da Sağlık Bakanlığı, 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun gereğince çeşitli denetimler gerçekleştirdi. Yapılan bu denetimlerin sonucunda, tütün ve tütün ürünlerinin kapalı alanlarda kullanımına izin veren 4 işletmeye idari para cezası kesildi.

Çapraz Denetim Uygulaması

Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde uyguladığı çapraz denetim programı çerçevesinde Burdur ve Isparta’dan gelen Tütün Denetim Ekipleri, 26-28 Mayıs tarihleri arasında Antalya’daki farklı mekanlarda bu denetimleri gerçekleştirdi. Denetim süreçlerinde, belirlenen kurallara uymayan işletmelere gereken yaptırımlar uygulandı.

Uyarı Levhaları ve Bilgilendirme

Denetimlerde Antalya Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi Sorumlusu Nurgül Yavuz, kapalı alanlarda bulundurulması gereken uyarı levhaları hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, mevzuat yükümlülükleri hakkında işletme sahiplerini uyardı. İşletme sahipleri, denetim ekiplerinin yapıcı ve öğretici tutumundan dolayı memnun kaldıklarını ifade etti.

Sağlık İçin Kararlı Denetimler

Yetkililer, vatandaşların sağlık güvenliğini sağlamak ve işletmelerin yasal düzenlemelere uyum sağlaması amacıyla denetimlerin kararlılıkla süreceğini bildirdi. Bu süreç, toplumsal sağlığın korunması adına büyük önem taşıyor.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version