Antalya’da Haraç Çetesi Çökertildi
Antalya’da, suç örgütlerine bağlı olduğu belirlenen ve iş yerlerinden haraç talep eden 6 şüpheli gözaltına alındı. İstenen paranın ödenmemesi durumunda, esnafların dükkanlarını kurşunlayan şahısların, 5’inin mahkemece tutuklandığı bildirildi.
Emniyet Operasyonu Hızla Gerçekleştirildi
Antalya Emniyet Müdürlüğü, suç örgütlerinin tespit edilmesi ve faaliyetlerinin engellenmesi amaçlı sürdürdüğü çalışmalarda, “Çirkinler” ve “Casperlar” ismi verilen silahlı suç örgütlerinin adını kullanan şahısların, yabancı telefon hatları aracılığıyla esnaflardan haraç talebinde bulunduğunu ortaya çıkardı. Talep edilen paranın ödenmemesi halinde, bu şahısların tetikçiler göndererek iş yerlerini kurşunladığı belirlendi.
Silahlı Suç Örgütüne Darbe Vuruldu
Düzenlenen operasyon sonucunda, silahlı suç faaliyetine katıldığı saptanan 6 kişi yakalandı. Yapılan aralamalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet şarjör ve 5 adet fişek ele geçirildi. “Nitelikli Yağmaya Teşebbüs”, “Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması”, “Tehdit”, “Mala Zarar Verme”, “İşyeri Kurşunlama” gibi suçlamalarla adli makamlara sevk edilen 6 şahıstan 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Antalya’da yürütülen bu operasyon, yerel esnafların güvenliğini sağlamak ve suç örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edildiğini göstermektedir.