Antalya’da Kayıp 13 Yaşındaki Fatma Nur Ören Bulundu
Antalya’da karnesini almasının ardından evden ayrılan 13 yaşındaki Fatma Nur Ören, polis ekipleri tarafından bulundu ve ailesine teslim edildi. Baba ve kızın polis merkezindeki buluşması duygu dolu anlara sahne oldu.
100 TL ile Evden Ayrıldı
Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşayan Fatma Nur Ören, 20 Haziran tarihinde karnesini aldıktan sonra, babası Fatih Ören tarafından yalnızca kedi ve kuşu için almak üzere kendisine bırakılan 100 TL ile evinin dışına çıktı. Mesai bitiminde eve dönen baba, kızının evde olmadığını görünce, beyaz sayfa çıkarak gidebileceği yerleri araştırmaya koyuldu. Ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne giderek kayıp başvurusu yaptı. Ancak, güvenlik kameralarının incelenmesi ve yapılan araştırmalar sonucunda Fatma Nur’a dair bir iz bulunamadı.
Ailesinin sosyal medya aracılığıyla başlattığı kayıp duyuruları, küçük kızın bulunması için büyük bir çaba içerdi.
Emniyet Ekiplerinden Sevindirici Haber Geldi
15 gündür kendisinden haber alınamayan Fatma Nur’dan mutlu eden bir haber geldi. Kayıp kız Burdur’un Bucak ilçesindeki bir kafede oturduğu sırada, işyeri sahibinin kayıp haberini görmesi üzerine polisi aramasıyla bulundu. Ekipler, belirtilen adrese yönelerek Fatma Nur’u emniyet merkezine götürdü. Küçük kızın ifadesinin alınmasının ardından, Baba Fatih Ören’e kızının bulunduğu bilgisi verildi. Baba, zaman kaybetmeden Bucak’a giderek kızını teslim aldı.
Baba-Kız Buluşması Duygusal Anlara Yol Açtı
Polis merkezinde baba-kızın buluşmasında oldukça duygusal anlar yaşandı. O anlar cep telefonlarıyla kaydedilirken, baba Fatih Ören, işlemler tamamlandıktan sonra kızıyla birlikte Antalya’ya geri döndü. Kızını ruhsal olarak olumsuz etkilememek adına, kayıp olduğu sürede neler yaşadığına dair fazla soru sormadığını belirten Fatih Ören, “Cumartesi akşam Bucak emniyetinden aradılar. Kızımın bulunduğunu söylediler, duygusal bir an oldu. İlk telefon görüşmesinde iyi olduğunu söyledi. Neden gittiğini sorduğumda, yasaklarım yüzünden dedi. Koyduğum yasakların onun iyiliği için olduğunu ilettim,” şeklinde konuştu.
Yuva Hasretinin Giderilmesi
Kızıyla 15 gün sonra bir araya gelmenin mutluluğunu taşıdığını dile getiren Ören, “Allah hiçbir anne babaya bu durumu yaşatmasın. Kayıp çocukları olan ailelere de Allah sabır versin. Çok zor bir süreçti, çok şükür 15. günde bulabildik. Hiç bulamayan, çocuklarının cansız bedenine ulaşan ailelerin Allah yardımcısı olsun. Kızımın bulunmasında çaba harcayan herkese teşekkür ediyorum. Sosyal medyada kızıma benzer arayan herkese şükranlarımı sunuyorum. Sosyal duyarlılık çok önemli, sadece benim evladım değil, başka çocuklar da kaybolabilir. Bir evladın daha bulunması çok kıymetli. İçimdeki ateş söndü, kızıma kavuştum, çok minnettarım,” ifadelerini kullandı.