Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antalya’da dolandırıcıların kiralık araçları satışa çıkarması sonrası mağdurlar şokta!

Antalya’da filo araç kiralama şirketlerinden kiralanan araçları dolandırıcılıkla satan 10 kişiden 4’ü tutuklandı. Yaklaşık 100 kişiyi dolandırdığı belirlenen şüpheliler, 120 milyon lira vurgun yaptı. Mağdurlar, el konulan araçları için ciddi kayıplar yaşadı.

Antalya'da filo araç kiralama şirketlerinden kiralanan araçları dolandırıcılıkla satan 10

Antalya’da, filo araç kiralama şirketlerinden kiralayarak aldıkları araçları, şirketlerin izni olmadan internet ve sosyal medya üzerinden satarak yaklaşık 100 kişinin dolandırılmasına neden olan 10 kişinin 4’ü tutuklandı. Kimi vatandaşlar, araçlarını satın aldıktan ve taksitlerini ödedikten sonra araclarına el konulmasıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul merkezli 3 lojistik firmasının toplamda 73 aracını Antalya’daki iki farklı şirkete kiralayarak, bu araçları yüzde 30 peşinat ve 24-48 aylık vadelerle satışa çıkardığını tespit etti. Elde edilen bilgiler doğrultusunda, dolandırıcılık olayıyla ilgili olarak, 10 şüpheli gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı. Yapılan incelemeler sonucu, dolandırıcıların bu yöntemle toplamda 120 milyon Türk lirası kazandıkları belirlendi. Suçlamalarla adli mercilere sevk edilen şahıslardan 6’sına adli kontrol uygulanırken, 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çok sayıda insanın mağdur olduğu bu dolandırıcılık olayında, araçlarına el konulanlar büyük bir şok yaşadı. Mağdurlar, araçlarının taksit ödemelerine devam etmelerine rağmen, adliyeye başvuruda bulundu.

Yusuf Emre Karayakalı, “Geçtiğimiz yıl araç satış vaadi sözleşmesi ile aldığımız araçların hepsinin aslında kiralık olduğunu anladık. Suç duyurusunda bulunduk. Araçları internet ve sosyal medya ilanları üzerinden gördüğümüz için satın almıştık. Bazılarımız 500 bin TL, bazıları ise 1 milyon TL’lik araçlar aldı. Birçok mağdur savcılığa başvurdu. Bazılarımız, araçlarımız polis tarafından hırsızlık şüphesiyle alındı” dedi.

Deneyimlerinden söz eden Karayakalı, “Geçen yıl yurt dışına giderken aracımı sitelerine bırakıp, satışını istedim. 4 ay boyunca oyaladılar. Yurt dışından döndüğümde aracı bulamadım. Aracımın değerinin yüzde 40 altında satmam gerektiği söylendi ama buna razı gelmedim. Sonuç olarak, aracım benden habersiz satıldı” diye konuştu.

Rasim Koç, “Sosyal medya üzerinden firma ile iletişim kurarak araç almak istedim. Kaparo ve peşinat yatırdım ama aracı teslim alamadım. 16 Nisan’da kaporamı gönderdim, ay sonunda aracımı alacağım söylenmişti. Fakat, gittiğimde firma kapalıydı. Hiçbir belge ya da sözleşme yok ve param da kayıp” şeklinde ifade etti.