Antalya’da Mermerli Plajı’nda hareketsiz halde bulunan yetişkin Akdeniz foku, Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekiplerinin koruyucu müdahalesiyle güvenli bir şekilde yeniden denize bırakıldı. Fokun Yunanistan’da bakım altında bulunduğu havuzdan kaçmış olabileceği ve Antalya sahillerine dinlenme amacıyla çıkmış olmasının değerlendirildiği kaydedildi.
Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 16 Ocak 2026 günü saat 11.30 sıralarında Mermerli Plajı kıyısında bir Akdeniz fokunun kumsalda yattığı ihbarı üzerine Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri hemen bölgeye gönderildi. Ekipler, olay yerinde 1,5-2 metre boylarında yetişkin bir Akdeniz fokunun kumsalda yattığını tespit etti.
Yunanistan’dan geldiği değerlendiriliyor
Durumun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile paylaşıldığı belirtilen açıklamada, yapılan telefon görüşmesinde söz konusu fokun Yunanistan’da bakım altında bulunduğu havuzdan kaçmış olabileceği ve Antalya sahillerine dinlenme amacıyla çıkmış olabileceği bilgisine yer verildi.
Koruyucu müdahaleyle denize döndü
Deniz Polisi ekipleri, çevrede gerekli güvenlik önlemlerini alarak fokun strese girmesini engelledi. Yapılan koruyucu müdahale sonrasında Akdeniz foku güvenli bir şekilde denize yönlendirilerek doğal yaşam alanına geri döndürüldü.
İhlas Haber Ajansı
