Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anadolu Üniversitesi Öğrencileri Çin’de Uluslararası Seramik Sanat Programına Katıldı

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğrencileri Melek Karataş ve Rabia Kübra Talaka, Çin’de düzenlenen “Uluslararası Seramik Sanat Çalışma Kampı”na katıldı. Program, geleneksel Çin seramik tekniklerini öğrenme fırsatı sunarak, katılımcıların özgün eserlerle bir sergiye katkıda bulunmasını sağladı.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğrencileri Melek Karataş

**Anadolu Üniversitesi Öğrencileri, Çin’de Uluslararası Seramik Sanat Kampı’na Katıldı**

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Seramik Bölümü lisans öğrencileri, Çin Hükümeti Bursu Uluslararası Yaz Okulu programı çerçevesinde Jingdezhen Seramik Üniversitesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Seramik Sanat Çalışma Kampı”na katılım sağladı.

**Seramik Sanatı ve Kültürü Temasıyla Etkileşim İmkanı**

“Seramik Sanatı ve Kültürü” teması etrafında gerçekleştirilen bu kamp, GSF Seramik Bölümü’nden Melek Karataş ve Rabia Kübra Talaka’nın, geleneksel Çin seramik sanatı ile modern tasarımın harmanlandığı bir öğrenme ve etkileşim platformundan faydalanmalarını sağladı. Programın amacı, kültürel etkileşimi artırmak ve üniversiteler arasındaki akademik iş birliklerini geliştirmek olarak belirlendi. Bu bağlamda katılımcılar, Jingdezhen kampüsündeki uluslararası seramik atölyelerinde çeşitli çalışmalar yaparak finalde düzenlenen sergiye özgün eserleriyle katkıda bulundular. Kamp, geleneksel Çin seramik tekniklerine dair büyük torna çekimi, beyaz ve mavi dekor, porselen oyma, sır üstü dekor, Yixing çaydanlığı ve kaligrafi fırçası yapımı gibi uygulamalı eğitimlerle doluydu.

**Etkileyici Deneyimler ve Üretimler**

GSF Seramik Bölümü öğrencisi Melek Karataş, katılımıyla ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti: “Bir aylık bu süreçte uluslararası seramik atölyesinde çalışma fırsatı elde ettim ve serginin hazırlanması için eserler ürettim. Üniversite, geleneksel Çin seramik teknikleri hakkında uygulamalı gösterimler sundu ve bu teknikleri denememizi sağladı. Ayrıca, bölgenin antik seramik pazarı, sanat alanları, seramik marketleri ve müzeler gibi önemli yerlerini gezme fırsatımız oldu. JDZ Seramik Müzesi, İmparatorluk Kiln Müzesi ve Zhenshang Fabrikası gibi merkezlere yapılan geziler oldukça öğreticiydi. Taoxichuan Sanat Merkezi’nde, Norveçli sanatçı Torbjrn Kvasb ile JCU öğrencileri iş birliği içinde hazırladığı sergide atık porselenlerle katkıda bulunduk. Program sonunda ise atölyede ürettiğimiz eserleri elektrikli ve gazlı fırınlarda pişirerek sergimizi oluşturduk.”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı