Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ve TEMA Vakfı’nın destek verdiği “Meşe Palamudu Tüpleme” etkinliği, anaokulu öğrencileri, öğretmenler ve velilerin katılımıyla doğanın içinde keyifli bir atmosferde gerçekleştirildi.
Bu etkinlikte, çocuklar Kütahya TEMA İl Temsilci Yardımcısı Abdullah Ertürk ile gönüllü Gülşen Bilgiç’in liderliğinde meşe palamutlarını toprağa ekti. Amacı, çocuklara çevre konusundaki farkındalığı erken yaşta kazandırmak olan bu etkinlik, doğa sevgisini uygulamalı bir şekilde pekiştirdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Özden ve Şube Müdürü Uğur Alıç, programı yerinde takip ederek öğrenciler ve ailelerle birebir ilgilendi. İkili, doğa odaklı bu tür aktivitelerin çocukların gelişimi ve çevresel hassasiyet kazanmalarında önemli bir rol oynadığına dikkat çekti.
Etkinlik kapsamında velilere yönelik bir bilgilendirme toplantısı da gerçekleştirildi. Burada çevre mühendisi Zeynep Avcı, sunum yaparak sürdürülebilir yaşam tarzı, doğa ile sağlıklı iletişim ve çevre dostu uygulamalar hakkında değerli bilgiler sundu.
Bu anlamlı etkinliğin, öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin iş birliğinin örnek bir uygulaması olduğu, ilçede doğa sevgisinin ve çevre bilincinin arttığı vurgulandı.