# Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, AK Parti’ye Geçiş İddialarının Ardından İstifa Etti
Yalova’nın Altınova ilçesinde, AK Parti’ye geçeceği yönündeki söylentilerle gündeme gelen Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildikten sonra dün itibarıyla partisinden ayrıldığını duyurdu.
## Partisindeki Sıkıntılara Dikkat Çekti
Fazlaca, resmen istifasını açıkladığı yazılı açıklamasında, partisi içinde yaşadığı sorunları dile getirdi. Meclis üyeleri arasında süregelen güç çekişmeleri nedeniyle sıkıntı yaşadığını belirten Fazlaca, kendisinin sistematik bir şekilde izole edildiğini ifade etti. Bu süreçte, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe başkanı ve yönetim kurulunu devirmeye yönelik yoğun bir mücadele verildiğini aktardı.
## İstifasında Zamanlamanın Önemi
Açıklamasında, CHP Yalova İl Başkanlığı’nın kendisiyle ilgili yaptığı kamuoyu duyurusunun zamanlamasına dikkat çeken Fazlaca, bu gelişmenin, kendisinin CHP İlçe Başkanlığına verdiği istifa beyanından sonra yaşanmasının anlamlı olduğunu vurguladı. Fazlaca, “Bu kişisel hırs ve egoların üst yönetimlere yansıtılmasına rağmen, CHP İl Başkanlığı sadece dinlemekle yetindi” dedi. Kararının ardından Altınovalı hemşerilerine güvence veren Fazlaca, belediye hizmetlerinin kesintisiz şekilde devam edeceğini belirtti.
Altınova’da yaşanan bu gelişmeler, siyasi arenada geniş yankılar bulurken, Başkan Fazlaca’nın gelecekteki siyasi hamleleri merakla bekleniyor.