Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Almanya Federal Savcılığı, Kuzey Akımı patlamalarının 7 kişilik sabotaj ekibi tarafından gerçekleştirildiğini doğruladı

    Almanya Federal Savcılığı, 26 Eylül 2022’de Kuzey Akımı boru hatlarındaki patlamaların 7 kişilik sabotaj ekibi tarafından yapıldığını açıkladı. 6 Ukrayna vatandaşı şüpheli tespit edilip tutuklama emri çıkarıldı. Saldırının ardında bir lider, bir koordinatör ve uzmanlar yer alıyor.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Kuzey Akımı Boru Hatlarındaki Patlamalar: Federal Savcılık’tan Yeni Gelişmeler

    Almanya Federal Savcılığı, Kuzey Akımı doğal gaz boru hatlarındaki patlamaların arkasında 7 kişilik bir sabotaj ekibinin olduğunu ve bu ekibin üyelerine yönelik tutuklama emri çıkarıldığını duyurdu.

    Soruşturma Devam Ediyor

    26 Eylül 2022 tarihinde Rusya ile Almanya arasında yer alan Kuzey Akımı doğal gaz boru hatlarında gerçekleşen patlamalarla ilgili yürütülen soruşturma devam etmekte. Federal Savcılık, gerçekleştirenlerin tamamının belirlendiğini açıkladı ve Alman medya kaynaklarına göre, 7 şüphelinin kimlikleri tespit edildi. Bu şüpheliler arasında 6’sının Ukrayna uyruklu olduğu, bunlardan birinin 2024 yılı Aralık ayında Ukrayna’nın doğusundaki saldırılarda yaşamını yitirdiği bildirildi. Federal Savcılık tarafından yapılan açıklamada, sabotaj ekibi içerisinde bir lider, bir koordinatör, bir patlayıcı uzmanı ile birlikte 4 dalgıcın yer aldığı ifade edildi. Saldırganların, Rostock’tan hareket eden bir yelkenli tekne ile Baltık Denizi’nde bulunan olay yerine ulaşmaları üzerinde durulmakta.

    Yakalanan Şüpheli ve Uluslararası Tepkiler

    Almanya Federal Savcılığı, 21 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada, patlamaların planlayıcılarından biri olduğu düşünülen Ukrayna vatandaşı Serhii K.’nin İtalya’da gözaltına alındığını belirtmişti.

    26 Eylül 2022 tarihinde, Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarında meydana gelen patlamalar sonucunda 4 bölgede gaz sızıntıları tespit edilmişti. Olaylar gerek Almanya, gerekse Danimarka ve İsveç tarafından bağımsız soruşturmalarla takip edilmekte. Rusya, bu patlamaların arkasında ABD’nin olduğunu öne sürerken, ABD ise bu iddiaları kesin bir dille yalanlamıştı. Boru hatları, uzun zamandır ABD ve bazı müttefiklerinin eleştirilerine maruz kalmış, bunlar Avrupa’nın enerji güvenliğini tehdit eden bir unsur olarak değerlendirilmişti.

    Ukrayna yanlısı bir grubun, 2023 yılındaki medya raporlarına göre sabotajda rol aldığı yönünde iddialar ortaya atılırken, Ukrayna yönetimi bu tür suçlamaları kesinlikle reddetti. Öte yandan, İsveç ve Danimarka’daki soruşturmalar Şubat 2024’te sonlandırılırken, Alman savcılar ise araştırmalarını sürdürüyor.