Burdur’da Alkollü Sürücü İkna Çabasıyla Ekipleri Zorladı
Burdur’da bir genç, alkollü olarak direksiyon başına geçti. Polis ekipleri tarafından durdurulan genç, ehliyetinin elinden alınmamış olması için uzun süre dil dökerek ikna etmeye çalıştı. Yapılan alkol testinin sonucunda 1.97 promil alkollü olduğu tespit edilen sürücünün ehliyetine 6 ay süreyle el konulurken, 9 bin 268 lira para cezası kesildi.
Olayın Detayları
Gece saatlerinde Burdur-Fethiye kara yolundaki kontrol noktasında gerçekleşen bu olayda 21 yaşındaki E.K., 07 GYS 48 plakalı aracıyla seyir halindeyken trafik polisleri tarafından durduruldu. Alkol testi yapılması sonrasında genç sürücünün yüksek oranda alkollü olduğu belirlendi. Alkollü sürücü, polislere ikna edici bir şekilde uzun süre direnmeyi sürdürdü.
Sürücünün İtirazı
Suçunu kabul eden E.K., “Hayatımda ilk kez böyle bir şey yaptım. Kimseye yüzümü gösteremem. Hemen buradan dönip evime gitmek istiyorum. Lütfen ceza yazmayın, bu durumu kimseye anlatacak durumum yok,” diyerek polislere karşı son derece samimi bir talepte bulundu. Ekipler, prosedür gereği işlemlerini tamamladıktan sonra E.K.’nin ehliyetine 6 ay süreyle el koyarken, sürücüye 9 bin 268 lira idari para cezası uygulandı. Olayın ardından, E.K. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü ve otomobili ise çekiciyle otoparka çekildi.

