Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ali Fuad Gölbaşı, Uluslararası Öğrencilerle Kamu Diplomasisi ve Medya İlişkileri Üzerine Söyleşi Gerçekleştirdi

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, 5 Aralık 2025’te uluslararası öğrencilerle bir araya gelerek medya iletişimi ve kamu diplomasisi üzerine bilgi paylaştı. Etkinlikte, dijital dönüşüm, stratejik iletişim ve dezenformasyonla mücadelede medya okuryazarlığının önemi vurgulandı.

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, 5

    Ali Fuad Gölbaşı Uluslararası Öğrencilerle Buluştu

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, “Medya İletişim ve Kamu Diplomasisi” başlıklı bir söyleşi düzenleyerek uluslararası öğrencilerle bir araya geldi.

    Uludağ Üniversitesi’nde Kamu Diplomasisi Dersi

    Bursa Uludağ Üniversitesi Biz Biriz Uluslararası Gençlik Platformu ve Birlik Vakfı’nın desteğiyle gerçekleştirilen etkinlik, 5 Aralık 2025 tarihinde uluslararası öğrencileri ağırladı. Etkinliğe farklı ülkelerden Türkiye’de eğitim gören öğrenciler katılım gösterdi.

    Diplomasi Atölyesi Çalışmaları

    Etkinlik, Diplomasi Atölyesi adı verilen çalışmalar çerçevesinde gerçekleşirken, Türkiye’nin kamu diplomasisi anlayışını, dış politika perspektifini ve iletişimdeki dönüşümü uzmanlardan dinleme fırsatını sundu.

    Gölbaşı, sunumunda iletişim ve medya arasındaki temel farklılıklara odaklanarak, dijital dönüşümün topluma etkisini, stratejik iletişim anlayışını ve dezenformasyonla mücadeledeki ulusal güvenlik önemini ele aldı. Dijital dönüşümün yanı sıra, bilgi akışının hızlandığını ve sahte bilgilere karşı mücadele etmenin önemini vurguladı.

    Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyonla Mücadele

    Gölbaşı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın dezenformasyon kampanyalarına karşı yürüttüğü faaliyetleri de katılımcılarla paylaştı. Medya okuryazarlığının güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Gölbaşı, stratejik iletişimin devletlerin güçlenme süreçlerinde vazgeçilmez bir unsur haline geldiğini belirtti.

    Söyleşide ayrıca Türkiye’nin uluslararası iletişimdeki yeri, hakikat temelli iletişim yaklaşımı, medya organlarının küresel ölçekteki rolü ve kamu diplomasisi alanında artan stratejik öneme dair bilgiler öğrencilerle paylaşıldı.

    Dijital Mecralar ve Farkındalık

    Gölbaşı, öğrencilere dijital platformların bilinçli ve doğru kullanımına dair prensipler sunarak dezenformasyona karşı bireysel bilinçlenmenin önemine dikkat çekti. İnsan onurunun korunduğu, güvenilir bilginin hızla yayılmasını sağlayan bir iletişim ortamının inşasının gerekliliği üzerinde duran Gölbaşı, dijital alandaki tahribatın, NEXT Teknofest Sosyal gibi projelerle telafi edilmesi gerektiğini belirtti.

    Etkinlik, öğrencilerin sorularını yönlendirdiği interaktif bir bölümle sona erdi ve ardından fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.