Aksa Siirt Batman Doğalgaz, kaçak tarama çalışmalarıyla doğal gaz şebekesinin güvenliğini yıl boyunca sağlıyor

2 Dakika Okuma

**Aksa Siirt Batman Doğalgaz, Güvenli Doğal Gaz Arzını Sağlamak İçin Tarama Çalışmaları Yapıyor**

Aksa Siirt Batman Doğalgaz, güvenli ve kesintisiz doğal gaz temini için her yıl iki defa gerçekleştirdiği kaçak tarama işlemleriyle birlikte 1.500 kilometrelik doğal gaz şebekesini kontrol ederek şebeke güvenliğini sağlamış oldu.

Şebeke uzunluğu 1.500 kilometreyi aşan Aksa Siirt Batman Doğalgaz, 200 binden fazla aboneye doğal gaz hizmeti vererek, olası hasarları tespit etmek amacıyla yılda en az iki kez gerçekleştirdiği tarama faaliyetlerinin ikinci dönemini başarıyla tamamladığını duyurdu.

**Hasar Tespit Çalışmaları Yılda İki Kez Yapılıyor**

Aksa Siirt Batman Doğalgaz Şirket Müdürü Adnan Doğan, dışarıdan yapılan kazı işlerinden kaynaklanabilecek şebeke hasarlarını tespit etmek adına her yıl iki defa kaçak tarama çalışmaları yaptıklarını ifade etti. Doğan, “Dağıtım şebekemizi oluşturan tüm yer altı ve yer üstü unsurlar üzerinde detaylı kontroller yapıyoruz. İkinci etap çalışmalarımızı yasal çerçeveler içerisinde 20 günde başarıyla tamamladık” şeklinde konuştu.

Ayrıca, dağıtım şebekesindeki malzeme, ekipman ve kalite seviyesinin uluslararası standartlara uygun olduğunu belirten Doğan, “Boru hatları, vanalar ve servis kutuları dahil tüm unsurları titizlikle kontrol ediyoruz. Gelişmiş optik teknolojili cihazlar ve lazer sensörlerle donatılmış el tipi kaçak arama cihazlarıyla detaylı incelemeler yapıyoruz. Gerekli durumlarda anında müdahalelerde bulunuyoruz” dedi.

**İzinsiz Kazılarla 160 Hatta Hasar Meydana Geldi**

Aksa Siirt Batman Doğalgaz, il merkezleri ile Baykan, Beşiri, Kozluk, Kurtalan, Sason, Tillo ve çevresindeki beldelerde doğal gaz hizmeti sunmaya devam ediyor. İzinsiz yapılan kazı çalışmaları, doğal gaz altyapısına zarar verebiliyor ve bu da can ve mal güvenliği açısından tehlikeye yol açabiliyor. Doğan, “2025 yılı Ocak-Kasım döneminde izinsiz kazılar sonucunda 160 hat hasarı meydana geldi. Bu hasar nedeniyle 9.832 abonemiz yaklaşık 240 dakika doğal gaz alamadı” dedi.

**Acil Durumlar İçin 187 Acil Hattına Başvurun**

Güvenli gaz arzını büyük bir titizlikle yürüttüklerini vurgulayan Doğan, “Su, elektrik, internet gibi altyapı çalışmaları için doğal gaz dağıtım şirketinin onayı gereklidir. Bu tür kazı işlerinde 444 4 187 numarasıyla Aksa Doğalgaz Çözüm Merkezimizle irtibat sağlamalıdır. Şüpheli durumu olan vatandaşlarımız ise 7/24 hizmet veren 187 Doğal Gaz Acil hattını arayabilir” diye belirtti.

Bu Makaleyi Paylaş
Exit mobile version