AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa’da ulaşımdan sağlığa, altyapıdan turizme kadar birçok alanda tarihi yatırımların hayata geçirildiğini belirterek, kent genelinde devam eden ve planlanan projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur tarafından düzenlenen ‘İstişare ve Değerlendirme’ toplantısı Taş Fabrika’da gerçekleştirildi. Toplantıya Baybatur’un yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, AK Parti Manisa İl Başkanı Süleyman Turgut, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Nalband, ilçe başkanları, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini vurguladı. Baybatur, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin ortak iradesiyle başlatılan ‘Terörsüz Türkiye, Terörsüz Bölge’ süreci devam etmektedir. Bu sürecin amacı; Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü korumak, kardeşlik hukukunu güçlendirmek ve 40 yıldır milletimizin canını yakan terör belasından tamamen kurtulmaktır. Hiçbir pazarlık söz konusu olmadan, tamamen silahların bırakılmasına ve Türkiye’nin üniter yapısının korunmasına dayalı bir yaklaşım benimsenmiştir” dedi.
“Lalapaşa ve Mutlu Mahalleleri için ocak ayında ihaleye çıkacağız”
Manisa genelindeki yatırımlara değinen Baybatur, kentsel dönüşüm ve ulaşım projeleri hakkında şu bilgileri verdi: “Saruhanlı–Gölmarmara bağlantısı olarak bilinen Belen Yolu’nun ihalesi 7 Ocak’ta yapılacak ve bu yol da tamamlanacaktır. 2028 yılı itibarıyla İzmir–Ankara Hızlı Tren Projesi’nin tamamlanması hedeflenmektedir. Lalapaşa ve Mutlu Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projesi ise önceki belediye döneminde başlatılmış, ancak mevcut belediye yönetimi tarafından sürdürülemeyeceği tarafımıza bildirilmiştir. Muhtemelen ocak ayı içerisinde Lalapaşa ve Mutlu Mahalleleri’nin de kentsel dönüşümü ile alakalı ihaleye çıkacağız. TOKİ yatırımlarımız kapsamında ilk etapta 7 bin 80 konut olarak belirlenen sayı, yapılan çalışmalar sonucunda 7 bin 300’e çıkarılmıştır. 2026 yılı hedefimiz doğrultusunda Manisa Lisesi’nin altına otopark yapılması ve yerine yeni bir lise inşa edilmesi planlanmaktadır.”
Tarımsal desteklere de değinen Baybatur, “Bu yaz döneminde tarımsal alanda ciddi bir afet yaşanmıştır. TARSİM kapsamında bugüne kadar çiftçilerimize toplam 12,5 milyar TL ödeme yapılmıştır. Bu rakamın 4,3 milyar TL’lik kısmı yalnızca Saruhanlı ilçemize ödenmiştir” ifadelerini kullandı.
Akkal: “Manisa ihracatta bölgenin lokomotifi”
AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal ise Manisa’nın ekonomik verilerine dikkat çekerek, “İhracatta Manisa, 7,7 milyar dolarlık hacimle bölgenin lokomotifi konumuna gelmiştir. Halihazırda Manisa genelinde devam eden yaklaşık 380 proje bulunmaktadır. Son bir buçuk yıl içerisinde ne büyükşehir belediyesinde ne de ilçe belediyelerinde Manisa’ya ciddi anlamda yeni bir yatırım yapıldığını göremiyoruz. Ortaya konulan tablo; birkaç sosyal tesis, ödenemeyen personel maaşları ve toplanmayan çöplerle sınırlı kalmıştır. İnşallah bir sonraki yerel seçimlerde de AK Parti olarak belediye başkanlıklarını yeniden kazanacağız. Ancak önceliğimiz, 2028 yılında yapılacak genel seçimlerdir” şeklinde konuştu.
Turgut: “Üye sayımız 160 binin üzerine çıktı”
AK Parti Manisa İl Başkanı Süleyman Turgut, teşkilat çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü belirterek şunları söyledi: “Manisa’da 2025 yılı başı itibarıyla yaklaşık 142 bin olan AK Parti üye sayımız, bugün itibarıyla 160 binin üzerine çıkmıştır. Spil Dağı Milli Parkı’nda da önemli bir dönüşüm süreci başlatılmıştır. 16 bin metrekarelik alanda, 60 adet kıl çadırdan oluşan bir kamp alanı kurulacaktır. Bu çalışmalar, ilerleyen süreçte spor, sağlık ve doğa turizmi alanlarında uluslararası standartlara ulaşmayı hedeflemektedir.”
Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Aydın da basının sorunlarına değinerek, “Manisa basını olarak bugüne kadar gösterdiğimiz duyarlılığı bundan sonra da aynı kararlılıkla sürdüreceğimizi bilmenizi isteriz. Maalesef gazeteciler hak ettikleri ücretleri alamamaktadır. Gerek meslek yasamız gerekse çalışma şartlarımızın iyileştirilmesi konusunda; bizlerin hazırlayacağı dosyalar ve öneriler doğrultusunda, konunun meclis gündemine taşınmasını ve desteklenmesini çok önemsiyoruz” dedi.
İhlas Haber Ajansı
