AJet’ten Yeni Powerbank Düzenlemesi
AJet, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından önerilen tavsiyelere dayanarak, uçuşlarda taşınabilir şarj cihazlarının kullanımına yönelik yasaklar getirildi.
Yapılan açıklamalara göre, yolcuların 100 Watt/Saat kapasiteli lityum bataryalı powerbankler, elektronik sigaralar ve yedek bataryaları yalnızca kabin bagajlarında bulundurmasına izin verilecek. Ancak, bu cihazların uçuş süresince aktif hale getirilip kullanılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek. Ayrıca, 100-160 Watt/Saat kapasitesi bulunan lityum bataryalar için önceden AJet’ten onay alınması gerekmekte. 160 Watt/Saat üzerindeki bataryaların ise yolcu bagajlarında taşınması yasaklanmıştır. Bu yüksek kapasiteli bataryaların, yalnızca belirli koşullar altında kargo ile gönderilebileceği ifade edilmiştir.
Bu yeni düzenlemeler, güvenli bir uçuş deneyimi sağlamak amacıyla alınmış olup, yolcuların bu kurallara uyması gerektiği hatırlatılmıştır.
AJET, SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN TAVSİYE KARARINA İSTİNADEN, UÇAKTA ‘POWERBANK’ KULLANIMINI YASAKLADI.