Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: “2025 Aile Yılı ile aileleri güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam edecek”

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Artvin ziyaretinde aileyi güçlendirmeye yönelik 2025’in ‘Aile Yılı’ olarak ilan edildiğini duyurdu. Şehirde yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi ve kadın kooperatifleri ile sosyal hizmetleri vurguladı. Göktaş, aile yapısını korumak için önemli politikaların uygulanacağını belirtti.

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Artvin ziyaretinde

    **Aile Yapısının Güçlendirilmesine Yönelik Destekler Devam Edecek**

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Aile Yılı” çerçevesinde ailelerin desteklenmesine yönelik sürmekte olan kapsamlı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

    Bakan Göktaş, Artvin Valiliği’ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, 2025 yılının “Aile Yılı” olarak belirlendiğini hatırlattı. Ailelerin korunması ve güçlendirilmesi amacıyla Bakanlık olarak önemli adımlar attıklarını ifade eden Göktaş, Artvin’e bugüne kadar 3 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını belirtti. “Artvin’de iki Sosyal Hizmet Merkezi ve üç Aile Destek Merkezi aracılığıyla halkımıza hizmet vermekteyiz. 2017 yılından bu yana, 30 bin 229 haneyi ziyaret ettik. Çocuklara yönelik Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetleri için ise 2012’den bu yana 104 milyon lira kaynak sunulmuştur” dedi.

    **Kadınların ve Ailelerin Ekonomik Destekleri Artacak**

    Kadınların ekonomik yaşamda daha fazla yer alabilmesi için çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini belirten Göktaş, “Kadınlarımıza yönelik mesleki eğitim ve girişimcilik destekleri sağladık. Bugün, Artvin’de 7 kadın kooperatifimiz aktif bir şekilde faaliyet gösteriyor” diye ekledi. Engelli ve yaşlı bireylere yönelik hizmetlerde de önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirterek, Artvin’de toplam 1.834 vatandaşın evde bakım yardımından yararlandığını söyledi. 2006 yılından bu yana bu alanda 821,7 milyon lira kaynak aktarıldığını vurguladı.

    **2025 Aile Yılı, Yeni Bir Dönemin Başlangıcı Olacak**

    Aile yapısının korunması için kapsamlı çabalar gösterildiğini ifade eden Bakan Göktaş, “Dijitalleşme, bağımlılıklar ve iletişim sorunları gibi tehditlere karşı aile kurumumuzu korumak için çeşitli politikalar geliştiriyoruz. Bu çerçevede 2025 yılını Aile Yılı olarak ilan ettik. Bugüne kadar Artvin’de bu kapsamda 91 farklı etkinlik gerçekleştirildi” dedi. Artvin’de, doğum yardımları kapsamında 388 annenin destek aldığını ve Aile ve Gençlik Fonu’na 209 genç çiftin başvuruda bulunduğunu açıkladı.

    **Terörle Mücadelede Kararlılık**

    Konuşmasında terörle mücadele konusuna da değinen Göktaş, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ‘Terörsüz Türkiye’ hedefimiz artık gerçeğe dönüşüyor. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz ile bir araya gelmek, onlara olan sorumluluğumuzu yerine getirmek bizim için bir görevdir. Aziz şehitlerimizin anısı, bizlere her zaman ilham vermektedir” şeklinde konuştu. Programın sonunda Artvin Valisi ve halkına teşekkür eden Bakan Göktaş, “Her bir vatandaşımızın yaşamına dokunan hizmetlerimizi 81 ilde olduğu gibi Artvin’de de sürdürüyoruz. Devletimizin şefkat dolu eli, milletimizin yanında olmaya devam edecek. Sizleri saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.