Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    AHİD Derneği 17. Olağan Genel Kurulu’nu Gerçekleştirdi, Hilmi Yaman: “Ankara, Türk Dünyası’nın Başkentidir”

    AHİD Derneği, 17’nci Olağan Genel Kurulu’nu yoğun katılımla gerçekleştirdi. Başkan Hilmi Yaman, derneğin projeleri sayesinde Ankara’da öne çıktıklarını belirtti. Fuat Oktay ise Ankara’nın Türk dünyasının başkenti olduğunu vurgulayarak, turizm hedeflerinin artırılması gerektiğini ifade etti.

    AHİD Derneği, 17’nci Olağan Genel Kurulu'nu yoğun katılımla gerçekleştirdi. Başkan

    AHİD Derneği 17. Olağan Genel Kurulu’nu Gerçekleştirdi

    AHİD Derneği, (Ankaralılar ve Ankara’ya Hizmet Edenler) 17. olağan genel kurulunu kendi genel merkezinde düzenledi.

    Yoğun bir katılımın gözlemlendiği genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından, derneğin faaliyet ve denetim raporları okunarak üyeler tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Genel kurula, mevcut başkan Hilmi Yaman, AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay ve Murat Alparslan, CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker, MHP Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan gibi pek çok siyasi figür ile oda başkanları ve dernek üyeleri katıldı.

    “Ankara’nın Sivil Toplumlarda Önemli Biri Olmasını Sağladık”

    AHİD Genel Başkanı Hilmi Yaman, derneğin hem Ankara’da hem de Türkiye genelinde tanınan bir sivil toplum kuruluşu olmasının Ankaralıların katkılarıyla mümkün olduğunu belirtti. Yaman, “Ankara’da ve Türkiye genelinde akla gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olmamız, AHİD sevdalılarının destek ve katkılarıyla gerçekleşti. Çeşitli projeler, seminerler ve eğitimlerle bu başarıyı elde ettik. Özellikle son dönemlerde çocuklar, kadınlar ve engelliler üzerinde önemli çalışmalar yaptık.” ifadelerini kullandı.

    Ankara’nın Stratejik Önemi Vurgulandı

    Ankara’nın sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti değil, aynı zamanda Türk dünyasının merkezi olduğunu kaydeden TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, “Ankara hem Cumhuriyetin hem de Türk dünyasının başkenti konumundadır. Bu şehir geçmişten bugüne kadar gelecekteki vizyonumuzu yansıtıyor. Türk dünyasının bir parçası olarak, birlikte bir gelecek inşa etmemiz gerekiyor. Yeşil alan koridorlarına ihtiyaç duyuyoruz. Diğer ülkelerin başkentlerinde gördüğümüz parklar gibi düzenlemelere Ankara’nın da sahip olması şart.” dedi.

    Oktay, 2024 yılında beklenen yabancı turist sayısına atıfta bulunarak, “Ankara’nın bu yıl yabancı turist sayısı yaklaşık 644 bin. Bunun yarısı kendi vatandaşlarımızdan oluşuyor. Kalan sayı ise yeterli değil. Turizmden elde edilen gelir, koca bir sıfır olarak kalıyor. Ankara, bir cadde merkezine dönüşmek zorunda.” şeklinde konuştu.

    Bu gelişmeler, AHİD Derneği’nin öncülüğünde ve Ankara’nın güçlü sivil toplum yapısıyla sıradışı projelerin hayata geçirilmesi gerektiğine işaret ediyor.