Afyonkarahisar’da markette gasp yapan 2 şahıs güvenlik kameraları sayesinde yakalandı
Afyonkarahisar’da girdikleri markette iş yeri sahibini biber gazı ve silah ile etkisiz hale getirip 9 bin 500 TL gasp eden 2 şahıs, polisin 28 farklı noktadaki bin 467 saat süren güvenlik kamerası kayıtlarını incelemesi sonrasında yakalandı.
Olay, önceki hafta kent merkezi Milli Birlik Caddesi’nde gece geç saatlerde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, P.B.D. ve S.A.O. isimli şahıslar gece yarısı girdikleri markette iş yeri sahibini biber gazı ve silahla etkisiz hale getirdikten sonra dükkanın kasasından 9 bin 500 TL para gasp ettiler. Şahıslar ardından ara sokaklara girerek izlerini kaybettirmeye çalıştı. Olay üzerine harekete geçen Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler şüphelilerin peşine düştü. Ekipler, şahısların 28 farklı noktadan geçiş yaptıklarını tespit etti. Zaman zaman motosiklete de binerek kaçmaya çalıştıkları belirlenen şüpheliler polisin bin 467 saatlik güvenlik kamerası kayıtlarını incelemesi sonrasında olaydan 12 gün sonra kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.
Zanlıların olayda kullandıkları silah ise metruk bir binada poşete sarılı bir şekilde toprağa gömülmüş olarak ele geçirildi.
Öte yandan, şahısların tanınmamak ve yakalanmamak için olay esnasında yüzlerini kapatarak eldiven kullandıkları ortaya çıktı.
Zanlıların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.
İhlas Haber Ajansı
