Adıyaman’da Kalıcı Deprem Konutlarının Teslimiyle Kamu Personelinin Tahliye Süreci Başladı

Adıyaman'da, kalıcı deprem konutlarının teslim sürecinin başlamasıyla beraber, konteyner ve prefabrik kentlerdeki kamu personelinin tahliyesi için planlamalar yapıldı. Vali Osman Varol’un başkanlığında düzenlenen toplantıda, 1 Eylül 2025'e kadar tahliye süreçleri değerlendirildi.

Adıyaman’da Deprem Konutları Hak Sahiplerine Teslim Ediliyor

Adıyaman’da, 6 Şubat depremlerinin ardından inşa edilen kalıcı konutların hak sahiplerine teslim edilme süreci şimdi başlamış durumda. Bu gelişmeyle birlikte, konteyner ve prefabrik barınma alanlarında yaşayan kamu personelinin tahliyesi gündeme alındı.

### Toplantı Düzenlendi

Konu ile ilgili olarak düzenlenen değerlendirme toplantısı, Adıyaman Valisi Osman Varol’un başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya vali yardımcıları ve il genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katılım sağladı.

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler sonrasında geçici barınma amacıyla oluşturulan konteyner kentlerin, kalıcı konutların teslim edilmesiyle birlikte kademeli olarak kaldırılacağı ifade edildi.

### Kamu Personelinin Tahliye Planı

Toplantıda, hak sahibi olmayan kamu personelinin konteyner ve prefabrik alanlardan tahliye süreci de ele alındı. Bu bağlamda, kamu personelinin 1 Eylül 2025 tarihine kadar geçici barınma alanlarından tahliye edilmesine dair planlamaların değerlendirildiği belirtildi.

Vali Osman Varol, “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat depremleri sonrası, devletin tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olduğunu belirtti. Kalıcı konutların teslim edilmesiyle, geçici barınma alanlarının da sistematik bir şekilde kapatılacağını dile getirdi. Ayrıca, kamu personelinin sağlıklı ve planlı bir şekilde tahliyesi için gerekli adımları atmaya devam ettiklerini vurguladı.

Toplantı, kurumlar arası iş birliğinin ve koordinasyonun önemine dikkat çekilerek sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı

Exit mobile version