Adıyaman Üniversitesi’nin Bahçe Bitkileri Bölümü 2025-2026’da Öğrenci Alımına Başlayacak
Adıyaman Üniversitesi’ne bağlı Ziraat Fakültesi içerisinde kurulan Bahçe Bitkileri Bölümü, 2025-2026 akademik döneminde 20 öğrenci kapasiteli bir kontenjan ile eğitim vermeye başlayacak.
Tarım Sektöründe Önemli Gelişmeler
Adıyaman’da tarım sektörü, yaklaşık 109 bin çiftçi ailesinin katkıları ile büyüme gösteriyor. Bölge, özellikle bahçecilikte yapılan yatırımlar ve çeşitli çalışmalar sonucunda önemli gelişmeler kaydetti. Badem, zeytin, üzüm, nar, ceviz gibi meyve türlerinin üretimi oldukça artarken, Adıyaman, bu ürünlerle hem iç piyasada hem de uluslararası pazarda dikkat çekiyor.
Meyve Üretiminde Yükseliş
Adıyaman, Türkiye genelinde badem üretiminde hem ekiliş alanı hem de üretim miktarında birinci sırayı elinde bulunduruyor. Dut üretiminde ekiliş alanında 1’inci, üretim sıralamasında ise 3’üncü konumda yer alıyor. Trabzon hurması konusunda ekiliş alanı ve üretimde Türkiye 3’üncüsü, antepfıstığında ise 4’üncü sırada. Türkiye’nin dört bir yanındaki baklavacılar için iç fıstık temin eden Adıyaman, nar üretiminde de Türkiye genelinde 6’ncı sırada bulunarak tarımsal çeşitlenme ve üretim olanakları açısından önemli bir merkez haline geldi.
Kaliteli İnsan Kaynağı Yetiştirmek Amacıyla Açıldı
Bu potansiyeli bilimsel temellere dayandırmak ve tarım sektörüne yetkin insan kaynağı sağlamak hedefiyle Adıyaman Üniversitesi Bahçe Bitkileri Bölümü kuruldu. Bölüm, uygulamalı eğitimler ve saha çalışmalarıyla öğrencilere yönelik programlar sunarak ilin tarım alanına önemli katkılarda bulunmayı planlıyor.
Adıyaman Üniversitesi, bu gelişmenin uygulamaya geçmesinde katkıda bulunan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkür etti.