Adana’da YKS Sınavında Geç Kalma Sorunu
Adana’da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için erkenden alana gelen bir kadının, saat 10.00’da kapıda olmaması nedeniyle sınava katılamadığı bildirildi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) düzenlediği bu önemli sınav, Türkiye genelinde 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’da gerçekleştirildi. Adana’da, sınavlar Çukurova Üniversitesi Yerleşkesi’nde farklı binalarda yapıldı. Adaylar, sınav öncesinde detaylı aramalardan geçerek salonlara alındı. 10.15’te başlayan sınav girişleri ise saat 10.00’da sona erdi.
Sınavın gelebileceği geç kalma durumu, bu yıl da tekrar yaşandı. Bahçede oturan bir kadın, sınav alanına erkenden gelmiş olmasına rağmen saat 10.02’de kapıya geldiği için girememe durumu ile karşılaştı. Görevlilerin, saat 09.45’ten itibaren sürekli yaptığı uyarılara rağmen, kadın bu durumu daldığını belirterek en sonunda sınava girmek istedi. Ancak, görevliler bu durumun mümkün olmadığını dile getirdi. Kadın, birkaç dakika görevlileri ikna etmeye çalışsa da sınava kabul edilmeyeceğini anlayınca salon kapısından uzaklaştı.
Engelli Adaylar için Özel Salonlar
Sınavda engelli adayların da düşünülmesi amacıyla, ÖSYM’ye engelli olduğunu bildiren adaylar için üniversitede özel salonlar tahsis edildi. Tekerlekli sandalyede sınava katılan birçok aday, herhangi bir sorunla karşılaşmadan belirlenen salonlara giriş yapabildi.