Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Adana’da Tarım Krizi Derinleşiyor: Çiftçiler Acil Çözüm Bekliyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Adana’da tarımsal üretimin ciddi bir kriz içinde olduğunu belirtti. Çiftçilerin artan maliyetler, finansman sorunları ve iklim etkileri nedeniyle büyük zorluklar yaşadığını vurguladı. Acil çözümler gerektiğini ifade eden Doğan, çiftçilerin üretimden kopmaması için güçlü destek mekanizmaları oluşturulması gerektiğini açıkladı.

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Adana'da tarımsal üretimin

    Tarım Krizi ve Yüreğir Ziraat Odası’nın Çağrısı

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Adana’da tarımsal üretimin ciddi bir krizle karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, çiftçilerin yaşadığı sorunlara acil çözüm çağrısında bulundu.

    Doğan, artan girdi maliyetleri, finansmana erişim zorlukları, iklim kaynaklı afetler, su krizi ve ürünlerin para etmemesi gibi çok yönlü sorunların, çiftçileri üretimden uzaklaştırdığını belirterek çağrıda bulundu. Doğan, “Çiftçimiz bugün her açıdan derin bir krizin içerisindedir. Üretimden kopma noktasına gelmişlerdir. Zorda kalan çiftçilerimiz, elindeki tarla, traktör, ekipman gibi tüm varlıklarını satılığa çıkarmaktadır” dedi.

    Fiyat İstikrarsızlığı ve Gelir Kaybı

    Geçmiş yıllarda sadece bazı ürünlerde yaşanan fiyat istikrarsızlığının, bu yıl neredeyse tüm ürünlere yansıdığını ifade eden Doğan, “2025 yılı itibarıyla çiftçimizin ektiği, biçtiği hiçbir ürün yeterli gelir sağlamamaktadır. Enflasyonun hızla yükseldiği bir dönemde gelir kaybı yaşayan çiftçimiz, temel yaşam ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanmaktadır” şeklinde konuştu.

    Üreticinin Geleceği İçin Acil Müdahale Gerekiyor

    Gelinen noktada artık sorunların görmezden gelinemeyeceğini ifade eden Doğan, “Üretici sahipsiz bırakılırsa, ülkemiz daha büyük ekonomik ve sosyal sorunlarla karşı karşıya kalacaktır. Beklentimiz; vakit kaybetmeden üreticimizin yaşadığı bu çok yönlü krize müdahale edilmesidir. Kalıcı çözümlerle birlikte çiftçimize güçlü bir destek mekanizması sunulmalıdır. Unutulmamalıdır ki güçlü bir Türkiye, güçlü bir tarımla mümkündür. Üreticimiz ayakta kalmalı, tarlalar boş kalmamalıdır” dedi.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı