Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Adana’da Otopark Krizi Mahkemeye Taşındı: İki İş Merkezi Ortak Alan Sorunu Yaşıyor

    Adana’da Özen Plaza Yöneticisi Nazan Akça Subaşı, iki iş merkezi arasındaki kapalı otoparkın ortak kullanımı için mahkemeye başvurdu. Otoparkın yönetim planına göre herkesin kullanımına açık olduğunu vurgulayan Subaşı, haksız kullanım ve müdahaleye karşı dava açıldığını belirtti.

    Adana'da Özen Plaza Yöneticisi Nazan Akça Subaşı, iki iş merkezi

    **Adana’da Otopark Krizi: Mahkemeye Taşındı**

    Adana’da iki iş merkezi arasında yaşanan kapalı otopark sorununda gelişmeler yaşanıyor. Özen Plaza’nın yöneticisi Nazan Akça Subaşı, plaza sakinlerinin kullanamadığı otopark ile ilgili önemli açıklamalar yaptı ve sorunun mahkemeye kadar gittiğini açıkladı.

    **Ortak Alan İddiası ve Redden Sonra Gelen Adımlar**

    Subaşı, otoparkın yönetim planına göre Baysan İş Merkezi ile ortak alan olarak tanımlandığını ifade etti. “Sorunun çözümü için önce ihtarname gönderdik. Ancak ortak otoparkın birlikte kullanılmasına yönelik olan talebimiz reddedildi” diyen Subaşı, bu sebeple savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Yapılan bilirkişi incelemesi sonucunda otoparkın her iki bina için de ortak alan olduğu tespit edildi.

    Otoparka girişi sadece kendi parselinde bulunmasına rağmen diğer iş merkezi yönetiminin bu kısmı kapatmasına dikkat çeken Subaşı, “Girişte plaka tanıma sistemi kurarak, kendi binalarına ait olmayan araçların geçişine izin vermiyorlar” ifadelerini kullandı.

    **Mahkemede Görüşülecek Hakkı Olmayan Yere Tecavüz Suçlaması**

    Bilirkişi raporunun ardından, Adana 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “hakkı olmayan yere tecavüz” suçlamasıyla kamu davası açıldığını kaydeden Subaşı, aynı zamanda “müdahalenin meni” davası açtıklarını ve haksız kullanım bedelinin de talep edildiğini vurguladı.

    **Ortak Alan Hukuku Üzerine Açıklamalar**

    Subaşı, otoparkın ortak kullanımına dair, “Hiç kimse tek başına bu alanı keyfi olarak kullanamaz” diyerek hukuk devleti ilkesine atıfta bulundu. “Burası hukuk devleti; insanların özgürlükleri var, fakat suç işleme özgürlüğü yok. Bu durumu ihlal eden kimseler gerekli cezayı alacak” açıklamasında bulundu.

    Son olarak, yıllardır sessiz kalmayarak yönetime geldikten sonra durumu fark ettiklerini ve yasal süreçleri başlattıklarını ifade eden Subaşı, Adana’da otopark sorununun çözümü için mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.