Adana’da Dolandırıcılardan Kurtarılan C.K., 380 Bin TL’lik Altınını Geri Aldı

Adana'nın Kozan ilçesinde C.K., dolandırıcılar tarafından 380 bin TL değerinde altınını bozdurması için kandırıldı. Banka personelinin durumu fark etmesiyle polis müdahale ederek dolandırılmasını önledi. Soruşturma devam ediyor.

Adana’nın Kozan ilçesinde bir dolandırıcılık girişimi, bankada yapılan müdahale ile engellendi. 380 bin TL değerinde altını bozdurmak isteyen bir vatandaş, dolandırıcıların planını gerçekleştiremeye fırsat bulamadı.

Olayın Gelişimi

Geçtiğimiz günlerde, ilçedeki bir banka şubesinde yaşanan olayda, dolandırıcılar C.K. isimli bir vatandaşı aradı. Bu telefon görüşmesi sonrasında C.K., korku ve endişeyle hareket ederek, dolandırıcıların talimatları doğrultusunda altınlarını bozdurup, elde ettiği 380 bin TL’yi bankaya götürmeye çalıştı. Ancak, banka çalışanları durumdan şüphelenerek derhal polise haber verdi.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ihbarın ardından hemen harekete geçerek, vatandaşın dolandırılmasının önüne geçti. Yapılan inceleme sırasında, C.K.’nın dolandırıcılarla iletişim halinde olduğu ve parayı gerektiği gibi işlem yapmadan bozdurduğu belirlendi.

Maddi Kaybın Önlenmesi

Polis ekipleri, C.K.’nın en son işlemi yaptığı kuyumcuya ulaşarak, 380 bin TL değerindeki meblağın geri alınmasını sağladı. Dolandırılan altınlar tekrar alındı ve vatandaşa iade edilerek mağduriyet giderildi.

Yetkililer, bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyararak, telefonla kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtan kişilere itibar edilmemesi gerektiğini ve internet üzerinden yüksek kazanç vaat eden borsa sitelerinin güvenilir olmadığına dikkat çekti.

Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma devam ediyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı

Exit mobile version