Adana’da Amca Tarafından Yaktığı Genç Yaşam Mücadelesi Veriyor, Suçlamalar Karşısında Tutuklandı

Adana’nın Seyhan ilçesinde, O.K. (52) amca, 16 yaşındaki yeğeni Deniz K.’nin üzerine yanıcı madde dökerek yaraladı. Olayın güvenlik kamerası görüntüleri, amcayı suçlu göstererek tutuklanmasına yol açtı. Deniz’in babası Yusuf K., kardeşine en ağır cezanın verilmesini talep etti.

Adana'nın Seyhan ilçesinde, O.K. (52) amca, 16 yaşındaki yeğeni Deniz

Adana’da Alevlerin Kurbanı Genç: Amca Tutuklandı

Adana’nın Seyhan ilçesinde, 16 yaşındaki Deniz K., amcası O.K. tarafından yanıcı madde ile ateşe verildi. Genç, şu an yoğun bakımda tedavi altında bulunurken, amcası önce suçunu ağabeyine atmaya çalıştı. Ancak güvenlik kameralarının kaydettiği olay sonucu O.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Babası ise kardeşinin en ağır cezayı almasını talep etti.

Korkunç Olayın Detayları

Olay, 6 Haziran Cuma günü Bey Mahallesi’nde gerçekleşti. Denildiğine göre, Deniz K. arefe günü, cezaevinden çıkan babası Yusuf K.’yı ziyarete giderken amcası O.K. ile karşılaştı. Yıllardır miras anlaşmazlığı sebebiyle husumet yaşayan amca, gencin üzerine yanıcı madde dökerek ateşe verdi. Olaydan sonra hemen 112 Acil Servisi arayan O.K., “Ağabeyim oğlunu yaktı” diyerek durumu bildirdi. Sağlık ekipleri, yaralı genci hastaneye kaldırarak müdahale etti. Polis, güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek amcanın olayı gerçekleştiren kişi olduğunu tespit etti ve O.K. gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde, Deniz K.’nin vücudunda 2. ve 3. derece yanıklar olduğu belirlendi.

Baba Yusuf K.’nın Açıklamaları

İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan baba Yusuf K., amcasının oğlunu dövdüğünü ve kendisine sürekli tehditler savurduğunu ifade etti. Kardeşinin onu haksız yere suçlamak için komplo kurduğunu söyleyen baba, “Eğer güvenlik kamera kayıtları olmasaydı suçu bana atacaklardı.” dedi. Baba, en ağır cezayı almak için amcasının hesap vermesini istedi.

Hayalleri Alt Üst Olan Genç

Yoğun bakımda tedavi gören Deniz K., lisanslı bir futbolcu olduğuna dikkat çekerek, hayallerinin yarım kaldığını belirtti. “Birçok hayalim vardı. Futbolcu olacaktım, Türkiye’de derecelerim ve madalyalarım vardı. Beni bu hale getirdi. Allah cezasını versin.” diyerek amcasına olan tepkisini dile getirdi.

Deniz’in durumu ve yaşadığı travma, ailesi ve sevdikleri tarafından derin bir üzüntüyle karşılanırken, olayın ardından Adana’da konu ile ilgili geniş bir tartışma başlatmış durumda.