Irak’a Uçuş Talebi
Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Çukurova Havalimanı’ndan Irak’a direkt uçuşların gerçekleştirilmesi gerektiğini duyurdu. Bayram, bu adımın ihracatçılar için acil bir gereksinim olduğunu belirtti.
Toplantıda Birlik Mesajı
Adana’da gerçekleştirilen İl Oda ve Borsaları Müşterek Toplantısı’na, şehrin oda ve borsa başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıya ATO ev sahipliği yaparken, divan başkanlığını ATO Meclis Başkanı İsmail Acı, başkan yardımcılığını ise ADASO Meclis Başkanı İsrafil Uçurum ve Ticaret Borsası Meclis Başkanı Osman Bağış üstlendi.
Bayram, Adana’nın kalkınma hedeflerine ulaşabilmesi için tüm yerel kurumların işbirliği yapmasının önemini vurguladı. 41 bin üyesi ve 46 meslek komitesine sahip olduklarını ifade eden Başkan Bayram, “Öncelikli meselelerimizi çözmek için oda başkanlarımız ve milletvekillerimizle birlikte bakanlıklarla irtibat kurmalıyız” dedi.
Adana’nın Ticaret Potansiyeli
Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, bu yıl Ocak-Ağustos döneminde şehir ihracatının 1 milyar 979 milyon Dolar olduğunu açıkladı. Kıvanç, bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre %2,5 arttığını belirterek, kimya sektörünün 417,2 milyon dolarlık ihracatıyla ön plana çıktığını ifade etti. Tekstil ve hububat sektörleri de sırasıyla 326,2 milyon dolar ve 232,1 milyon dolar ihracat rakamları ile dikkat çekti. En büyük büyüme ise madencilik sektöründe %143,9 oranında gerçekleşti.
Ancak Kıvanç, bu rakamların Adana’nın potansiyelinin çok altında kaldığını belirterek, “Bu şehir çok daha yüksek ihracat rakamlarına ulaşabilir” dedi. Adana’nın sanayi alanları açısından Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu da vurgulayan Kıvanç, yeni yatırım alanlarının şehre katkı sağlayacağını ifade etti.
Yeni Projeler ile Üretim Artacak
Kıvanç, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, Kimya İhtisas OSB ve diğer projelerin Adana’nın üretim kapasitesini artıracağını belirtti. Ayrıca, şehrin lojistik altyapısına yapılacak yatırımların da önemli olduğunu vurguladı. Adana’yı İç Anadolu ve Marmara’ya kesintisiz bağlayacak olan Aksaray Yeni Çevre Yolu ve Pozantı-Ceyhan Otoyolu projeleriyle ilgili bilgi veren Kıvanç, bu yatırımların zaman kaybını minimize edeceğini açıkladı.
Başkan Kıvanç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na yatırımlarla ilgili destekleri için teşekkür ederek, bu projelerin ekonomik ve sosyal kalkınmada yeni bir sıçrama yaratacağını sözlerine ekledi.
ATO YÖNETİM KURULU BAŞKANI YÜCEL BAYRAM, ÇUKUROVA HAVALİMANI’NDAN IRAK’A DOĞRUDAN UÇUŞLARIN BAŞLATILMASININ İHRACATÇILAR İÇİN ACİL BİR İHTİYAÇ OLDUĞUNU KAYDEDEREK, “ADANA EN ÇOK İHRACAT YAPTIĞI ÜLKEYE HALA UÇAK KOYDURAMIYOR. BU KONUDA ORTAK BİR SESLE GİRİŞİMDE BULUNMALIYIZ” DEDİ.
ADANA İL ODA VE BORSALARI MÜŞTEREK TOPLANTISI, ADANA’DA FAALİYET GÖSTEREN ODA VE BORSA BAŞKANLARI, MECLİS BAŞKANLARI, YÖNETİM KURULU ÜYELERİ VE GENEL SEKRETERLERİN KATILIMIYLA YAPILDI.
SULTANBEYLİ BELEDİYE BAŞKANI ALİ TOMBAŞ
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, 4 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ SULTANBEYLİ’DE DÜZENLENECEK TOPLU AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİ’NE KATILACAK. TÖRENDE, SULTANBEYLİ BELEDİYESİ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN 50 PROJE VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULACAK.
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, 4 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ SULTANBEYLİ’DE DÜZENLENECEK TOPLU AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİ’NE KATILACAK. TÖRENDE, SULTANBEYLİ BELEDİYESİ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN 50 PROJE VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULACAK.