Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “CHP Genel Merkezi Yalan Üretim Merkezine Dönüşmüştür”

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP’nin yargı üzerindeki eleştirilerini yalan üretme çabası olarak değerlendirdi. Tunç, yolsuzluk soruşturmalarının siyasi manipülasyondan uzak, adalet önünde çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu belirtti.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Adalet Bakanı’ndan CHP’ye Sert Eleştiriler

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada CHP’nin durumu hakkında çarpıcı ifadelerde bulundu. “Ana muhalefetin bu şekilde olmaması gerekiyor” diyen Tunç, muhalefetin kaliteli olmasının önemine vurgu yaptı. “CHP Genel Merkezi şu an bir yalan üretim merkezi haline dönüştü” sözleriyle muhalefetin eleştirildiği programa katıldı.

    Yargı Saldırıları ve Soruşturmalar

    Bakan Tunç, CHP’nin adalet sistemine yönelik saldırılarını ise dikkatle izlediklerini ifade etti. Özellikle, bazı belediyelerde yolsuzlukların devam ettiğini vurgulayan Tunç, “Soruşturmaların amacı, yolsuzluk soruşturmalarını siyasi bir süreç gibi göstermeye çalışmaktır. Ancak bu çabalar sonuçsuz kalacaktır” dedi. Ayrıca, Cumhuriyet Savcısı’nın ihbarlar karşısında soruşturma açma yükümlülüğüne de dikkat çekerek, “Çeşitli dönemlerde hem CHP’li hem de geçmişte AK Parti’li belediyelere soruşturmalar açıldı” ifadesini kullandı.

    Yargılama Sürecinin Önemi

    Yargılama sürecinin başlamasıyla gerçeklerin gün yüzüne çıkacağını belirten Tunç, “Yargı sürecinde ak koyun kara koyun ortaya çıkar. Türkiye, bir hukuk devleti ve yargı sistemi yolsuzluklarla mücadele etmektedir” açıklamasında bulundu.

    CHP Liderinin İddiaları ve Beklentiler

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in HSK’ya sunulacak deliller hakkındaki iddialarını da değerlendiren Tunç, “Geçtiğimiz hafta sunacaklarını belirttiler, fakat henüz hiçbir belge ya da bilgi paylaşılmadı. Bu durum, CHP’nin sorumluluklarını yerine getirmediğini gösteriyor” dedi. Tunç, “Gerçekler ortaya çıktığında mumu yatsıya kadar yanar” sözleriyle dikkat çekti ve gerçeklerin açığa çıkmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.