Muğla Büyükşehir Belediyesi, Abide H. Nuri Öncüer Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımına hızla devam ediyor. Mevcut yapının deprem açısından dayanaksız olduğu tespit edildikten sonra, yıkım süreci tamamlandı ve bu alanda, modern özelliklere sahip bir tesis inşa ediliyor.
Yeni Huzurevi, Çağdaş Standartlarda Tasarlanacak
Yeni proje, yaşlı bireylerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla, güvenli ve kaliteli bakım hizmetleri sunacak şekilde planlandı. Yakın zamanda temel atma töreni gerçekleştirilen yapı, Muğla’da önemli bir sosyal hizmet ihtiyacını giderecek.
Yeni merkez, 9 bin 514 metrekare kapalı alana sahip olup, üç blok ve beş kattan oluşacak. Huzurevi, yatılı ve sürekli bakım hizmeti verebilen 80 kişi kapasitesine sahip olacak ve üç ana birimden oluşacak: gündüzlü bakım merkezi, aktif yaşam merkezi ve yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi. Bu tesis, sağlıklı yaşlıların yanı sıra, demans ve Alzheimer hastalığı gibi durumlar yaşayan bireylere de kapsamlı destek sağlamayı amaçlıyor.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Abide H. Nuri Öncüer Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verirken, “Yapı, deprem güvenliği açısından risk taşıdığı için yıkıldı ve yeniden inşa süreci hemen başlatıldı. Yeni merkezimiz, ihtiyaç duyulan sağlık birimleri ve sosyal alanları ile birlikte, yaşlılarımızın konforunu ön planda tutarak tasarlandı. Bu modern tesisle, büyüklerimizin daha nitelikli ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini hedefliyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla her yaştan vatandaşımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
