Ahmet Yakupoğlu, 9. Ölüm Yıldönümünde Anıldı
Merhum Kütahyalı sanatçı Ahmet Yakupoğlu, vefatının üzerinden geçen dokuz yıl anısına düzenlenen törenle Ahi Erbasan Mezarlığı’nda dualarla yad edildi.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öncülüğünde gerçekleştirilen anma etkinliği, DPÜ personeli Ümmet Hangün’ün Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Törenin ardından Yakupoğlu’nun ruhu için topluca dua edildi.
Sanatçının Değeri Vurgulandı
DPÜ Rektör Yardımcısı Ayhan Kahraman, burada yaptığı konuşmada Yakupoğlu’nun uluslararası alanda önemli bir sanatçı olduğuna dikkat çekerek, “Bugün onu rahmetle anıyoruz. Kendisi gerçekten büyük bir sanatçıydı. Dumlupınar Üniversitesi olarak onun mirasını yaşatmak için tüm gayretimizi gösteriyoruz. Mekânı cennet olsun” dedi.
Ahmet Yakupoğlu’nun Mirası Yaşatılıyor
DPÜ Ahmet Yakupoğlu Müzesi Müdürü Doç. Dr. Pınar Yazgaç, Yakupoğlu’nun Süheyl Ünver’in ekolünde önemli bir temsilci olduğunu ifade etti. Yazgaç, “Ahmet Yakupoğlu, dokuzuncu ölüm yıl dönümünde Dumlupınar Üniversitesi tarafından unutturulmayan çok değerli bir sanatsal figürdür. 2 Ekim tarihinde düzenlenecek uluslararası sempozyumla mirasını yaşatmaya devam edeceğiz. Ruhu şad olsun” şeklinde açıklamada bulundu.
Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, sanat ve kültür alanında önemli bir yere sahip olan Yakupoğlu’nu, “Büyüğümüzü bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekânı cennet olsun” ifadeleriyle anarak, duygularını paylaştı.
AHMET YAKUPOĞLU
MERHUM AHMET YAKUPOĞLU ÖLÜMÜNÜN 9. YIL DÖNÜMÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI
DPÜ REKTÖR YARDIMCISI AYHAN KAHRAMAN, YAKUPOĞLU’NUN DÜNYA ÇAPINDA BİR SANATÇI OLDUĞUNU VURGULADI