Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Küresel Sumud Filosu: İsrail Güçleri Gemilerimize Çıktı, Acil Uluslararası Müdahale Gerekiyor

    Küresel Sumud Filosu, İsrail güçlerinin Alma, Sirius ve Adara gemilerine çıktığını duyurdu. İletişim koparken, gemidekilerin durumu belirsiz. Thiago Avila, barışçıl bir yardım misyonu yürüttüklerini ve uluslararası hukuka uygun hareket ettiklerini vurguladı. Acil müdahale çağrısı yapıldı.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    İsrail Güçleri Küresel Sumud Filosu Gemilerine Müdahale Etti

    Küresel Sumud Filosu, yaptığı açıklamada, “İsrail askeri güçleri, Filomuzun gemilerine müdahale etti. Şu an iletişim kesilmiş durumda ve gemideki kişilerin durumu belirsizliğini koruyor. Bu bağlamda, onların güvenliğinin sağlanması ve serbest bırakılması için uluslararası bir acil müdahaleye ihtiyaç var.” ifadelerine yer verdi. Bilgilere göre, İsrail güçleri şu ana kadar Alma, Sirius ve Adara isimli gemilere müdahale etti.

    Gazze Ablukasını Kırma Amaçlı Gemilere Asker Çıktı

    İsrail Donanması, Küresel Sumud Filosu’ndaki bazı gemilere asker göndermiş durumda. Filonun açıklamasında, “İsrail askeri personeli, gemilerimize çıktı. İletişim kopmuş durumda ve gemiler üzerindeki kontrol kaybolmuş durumda. Bu yasadışı müdahaleler, dünya tarafından izleniyor.” şeklinde ifadeler yer aldı. Aynı zamanda, gemilerin diğerlerinin ise Gazze yönüne ilerlemeye devam ettiği belirtildi.

    Barışçıl Amaçlarla Yola Çıktık

    Küresel Sumud Filosu Komite Üyesi Thiago Avila, yaptığı telsiz görüşmesinde, “Biz, barışçıl ve şiddet içermeyen bir insani yardım misyonu için buradayız. Yolculuğumuz, uluslararası hukuk bağlamında tamamen yasaldır ve engelleme girişimleri hukuksuzdur. Amacımız, açlık çeken insanlara gıda, su filtreleri, yardım malzemeleri, koltuk değnekleri ve bebek maması ulaştırmaktır. Dünya üzerindeki herkes bizi takip ediyor; bu tür düşmanlıklar sergileyenler elbet bir gün hesap verecekler.” dedi.