Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Uluslararası Başarıya İmza Attı
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, mühendislik fakültesinde okuyan 4. sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisi Yusuf Nas’ı makamında ağırladı. Nas, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) sistemlerinde tespit ettiği önemli bir güvenlik açığıyla uluslararası düzeyde dikkat çekici bir başarı elde etti.
Ziyaretin gerçekleştiği rektörlük makamında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu ile Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ozan Artun’un da yer aldığı bir ortamda, Yusuf Nas’ın siber güvenlik alanındaki yetkinliğini vurguladılar. Nas, NASA’nın siber güvenlik ekipleriyle iş birliği içinde çalışarak bildirdiği zafiyetin giderilmesine katkıda bulundu. Bu çabaları nedeniyle NASA tarafından kendisine takdir mektubu verildi ve Nas’ın ismi kurumun “Onur Listesi”ne alındı.
Rektör Özölçer’den Öğrenciye Destek Mesajı
Ziyaret sırasında kısa bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Yusuf Nas’ın elde ettiği başarının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Özölçer, şu şekilde konuştu:
“Cumhuriyetimizin ilk üniversitesi olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, bilim ve teknoloji alanındaki katkılarını her geçen gün artırmaya devam etmektedir. Öğrencimiz Yusuf Nas’ın, dünyaca ünlü bir kurum olan NASA’nın güvenlik açıklarını tespit ederek takdir edilmesi ve Onur Listesi’ne girmesi, üniversitemiz ve ülkemiz için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu başarı, öğrencilerimizin potansiyelini ve üniversitemizin bilimsel altyapısının gücünü bir kez daha göstermektedir. Yusuf Nas’ı en içten dileklerimle tebrik ediyor; başarılı kariyerinin devamını diliyorum. Ayrıca, öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştiren değerli akademisyenlerimize de teşekkür ediyorum.”
HATAY VALİSİ MUSTAFA MASATLI, CİLVEGÖZÜ TIR PARKI VE LOJİSTİK KÖY PROJESİ ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU.
HATAY VALİSİ MUSTAFA MASATLI, CİLVEGÖZÜ TIR PARKI VE LOJİSTİK KÖY PROJESİ ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU.
DENETİMLİ SERBESTLİKTE DÖNÜŞÜM ODAKLI YAKLAŞIM, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE KAMU İŞ BİRLİĞİ SEMPOZYUMU SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOK AMAÇLI SALON’DA GERÇEKLEŞTİ.
DENETİMLİ SERBESTLİKTE DÖNÜŞÜM ODAKLI YAKLAŞIM, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE KAMU İŞ BİRLİĞİ SEMPOZYUMU SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOK AMAÇLI SALON’DA GERÇEKLEŞTİ.
DENETİMLİ SERBESTLİKTE DÖNÜŞÜM ODAKLI YAKLAŞIM, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE KAMU İŞ BİRLİĞİ SEMPOZYUMU SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOK AMAÇLI SALON’DA GERÇEKLEŞTİ.
SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HALİT DOĞAN
CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRÜ ENİS YAVUZ YILDIRIM,
AKABİNDE PROTOKOL ÜYELERİNE PLAKET VERİLDİ.
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. FATMA AYDIN
SAMSUN VALİSİ ORHAN TAVLI
HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (HBB) SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (HATSU), “ROBOTİK KANAL GÖRÜNTÜLEME” SİSTEMİ İLE KANALİZASYON VE YAĞMUR SUYU HATLARINDA YAŞANAN SORUNLARI TESPİT EDEREK KAZI GERÇEKLEŞTİRMEDEN SORUNLARA ÇÖZÜM GELİŞTİRMEYİ SÜRDÜRÜYOR.
ALEVLER YAN BİNAYA DA SIÇRARKEN, İTFAİYE EKİPLERİNİN YANGINA MÜDAHALESİ SÜRÜYOR.