Marmaray’da Baba ve Çocuklarına Saldıran Sanık Mahkemede Hesap Verdi
Marmaray’da iki çocuğuyla seyahat eden bir babaya uygulanan şiddet olayı, sanığın yargılanmasıyla sonuçlandı. İlk duruşmada, sanık Ekrem Dur’a “haksız tahrik altında kasten yaralama” suçundan 1 yıl 5 ay hapis cezası verildi. Bununla birlikte, mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
Maltepe’deki Olayın Detayları
Maltepe Marmaray istasyonunda meydana gelen olayda, Deniz Eroğlu isimli baba çocuklarıyla birlikte trene binerken, kapıda durmakta olan Zehra A. ile bir tartışma yaşadı. Tartışmanın zamanla kavgaya dönüşmesi üzerine, Eroğlu, çocuklarının yanında saldırıya uğradı. Eroğlu, Ekrem Dur hakkında şikayetçi olunca, sanık gözaltına alınarak “Kasten Yaralama” suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı. Ekrem Dur, bir süre cezaevinde yattıktan sonra serbest bırakıldı ve İstanbul Anadolu 85. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. Duruşmada hem sanık hem de mağdur ile tanıklar yer aldı.
Müşteki Eroğlu’nun İfadesi
Deniz Eroğlu, ifadesinde, “Ben sürekli iş yolculukları yapmak zorundayım. Marmaray’ı ve Dudullu metrosunu kullanıyorum. Kapıda Zehra Hanım’a bir şeyler söylemek zorunda kaldım. O sırada tren hareket etmek üzereydi. ‘Çocuklarım düşerse sorumluluğunu alacak mısın?’ diye sorduğumda, Zehra Hanım hiç oralı olmadan beklemeye devam etti. Ekrem Dur benimle tartışmaya girdi ve ardından bana yumruk attı” diye konuştu.
Sanık Ekrem Dur’un Savunması
Sanık Ekrem Dur ise, karşı tarafın tutumundan rahatsız olduğunu ifade etti. “Zehra Hanımın durduğu yerden geçmek durumundaydım. O, ‘burada duruyorsun, düşeceğiz’ deyince tepki gösterdim. O an bağırarak, ‘hak etti bunu’ dedi. Sonrasında, kendisine istemeden de olsa vurduğum için özür dilerim” şeklinde bir savunma yaptı.
Mahkeme, Ekrem Dur’un daha önceki sabıka kaydını göz önünde bulundurarak, kişilik özellikleri ve duruşma süresince sergilediği tutum nedeniyle onun yeniden suç işlemeyeceği kanaatine vardı. Böylece sanık, 5 yıllık denetim süresine tabi tutuldu.