Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Güneysu’da inşaatı devam eden 100 yataklı devlet hastanesinin hizmet planlaması tamamlandı

    Rize’nin Güneysu ilçesinde devam eden 100 yataklı devlet hastanesinin planlaması tamamlandı. Tesiste, 60 yataklı Psikiyatri Ek Hizmet Binası ve 40 yataklı Güneysu Tenzile Erdoğan İlçe Devlet Hastanesi bulunacak. Sağlık tesisinin Ekim sonunda teslim edilmesi ve yıl sonuna kadar hizmete açılması bekleniyor. Güneysu Kaymakamı Eyüp Gürdal ve Belediye Başkanı Rıfat Özer, inşaatta incelemelerde bulundu.

    Rize'nin Güneysu ilçesinde devam eden 100 yataklı devlet hastanesinin planlaması

    Güneysu İlçesi’nde Yeni Devlet Hastanesi Yakın Zamanda Açılacak

    Rize’nin Güneysu ilçesinde inşaatı süren 100 yataklı devlet hastanesinin hizmet planlaması netleşti.

    Ulucami Mahallesi’nde yer alan yeni sağlık tesisinin 60 yatağı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (RETEÜ) bağlı Psikiyatri Ek Hizmet Binası olarak kullanılacakken, 40 yatağı Güneysu Tenzile Erdoğan İlçe Devlet Hastanesi olarak hizmet vermek üzere tahsis edilmiştir. Yapılacak olan Psikiyatri ek hizmet binası, kadın ve erkek yataklı servislerin yanı sıra 10 yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) ile 5 yataklı Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇAMATEM) bulunduracak. Bu yataklı servisler, sadece Rize’ye değil, Karadeniz bölgesine ve gerektiğinde tüm Türkiye’ye modern altyapısıyla hizmet sunma kapasitesine sahip olacak.

    Güneysu Tenzile Erdoğan İlçe Devlet Hastanesi’nin Kapasitesi Artıyor

    Güneysu Tenzile Erdoğan İlçe Devlet Hastanesi, yoğun bakım, palyatif bakım ve diğer branşlarda toplamda 40 yatak kapasitesiyle hizmet vermeye başlayacak. Ayrıca, yeni hastannenin inşasıyla birlikte diyaliz ünitesi sayısı mevcut hastaneye oranla iki katına çıkarılacaktır. Fiziki inşaatın ilerleme seviyesi yüzde 95’e ulaşırken, Güneysu Kaymakamı Eyüp Gürdal, Belediye Başkanı Rıfat Özer ve yüklenici firma temsilcileri, alanı yerinde incelemek için bir araya geldi.

    Güneysu Kaymakamı Eyüp Gürdal, yapılan sağlık tesislerinin şehirdeki diğer hastanelerle entegrasyonunun, sağlık kalitesini büyük ölçüde artıracağına dikkat çekti. Gürdal, “İlçemize yapılan hastane, önemli bir aşama kaydetti. Yüzde 95 fiziki yeterlilik sağlandı. İlimizdeki şehir hastanesi ile Çayeli’nde inşa edilen hastane, sağlık alanında çok daha iyi bir duruma getirecek. Bu durum Güneysu’ya da olumlu yansıyacak. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın da takip ettiği bu hastane ile daha iyi hizmet sunmayı hedefliyoruz,” dedi.

    Hastane Ekim Ayı Sonunda Teslim Edilecek

    Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer ise hastanenin Ekim ayı sonunda teslim edileceğini ve yıl sonuna kadar hizmet vermeye başlayacağını açıkladı. Özer, “Yüzde 95 fiziki gerçekleşme sağlandı ve son çalışmalar sürdürülüyor. Ayrıca peyzaj düzenleme çalışmalarına da başladık. Allah’ın izniyle Ekim ayının sonunda hastanemiz tamamlanacak. Tefrişat alımları ve gerekli cihazların alımları da devam etmekte. İnşallah yıl sonuna kadar hastanemiz vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak,” ifadelerini kullandı.