Bilecik’te IPARD III Programı ile 51 milyon lira yatırım desteği sağlandı

Editör
2 Dakika Okuma
Bilecik’te IPARD III Programı ile 51 milyon lira yatırım desteği sağlandı

Türkiye ve Avrupa Birliği eş finansmanıyla yürütülen ‘IPARD III’ Programı kapsamında, Bilecik’e toplam 51 milyon 922 bin 505 lira yatırım kazandırıldı.

Bilecik’te ‘Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Mali Yardım’ Programı çerçevesinde 2025 yılı içerisinde tarım ve kırsal alanda 3 projeye hibe desteği sağlanırken, yatırımcı katkılarıyla birlikte kent genelinde önemli bir ekonomik hareketlilik sağlandı. Doğrudan üretimde kullanılacak bu kaynaklarla hayvancılık, gıda işleme, bitkisel üretim, kırsal turizm ve yenilenebilir enerji sektörlerinde faaliyet gösteren üreticiler ve girişimciler desteklendi. ‘IPARD’ Programı kapsamında et ve süt hayvancılığı, yumurta üretimi, gıda işleme, meyve-sebze işleme, kırsal turizm, zanaatkârlık ve yenilenebilir enerji gibi birçok alanda yatırım yapmak isteyen girişimcilere yüzde 50 ila yüzde 75 oranında, vergilerden muaf hibe desteği sağlandığı ifade edildi. Destekler sayesinde yatırımcılar, yüksek teknolojili makine ve ekipman alımı yaparak modern ve sürdürülebilir projelerini gerçekleştirdi.

Öte yandan, 2025 yılı boyunca TKDK Bilecik İl İrtibat Ofisi tarafından 46 bilgilendirme ve tanıtım faaliyeti gerçekleştirilirken, bu çalışmalarla 537 kişiye ulaşıldığı bildirildi. 2026 yılı çağrı takviminin açıklanmasının ardından hibe desteklerinin artarak devam edeceği kaydedildi.

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, desteklerin önemine dikkat çekerek, “IPARD destekleriyle üreticilerimizin ve girişimcilerimizin modern, sürdürülebilir ve yüksek teknolojili yatırımlar yapmalarını sağlıyoruz. 2026 yılında da çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

İhlas Haber Ajansı

ETİKETLENDİ:
Bu Makaleyi Paylaş