Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sancaktepe’de Özel Hastanede İzin Olmadan İlaçla Doğum İddiası: Dr. P.Ç. Gözaltına Alındı

    İstanbul’un Sancaktepe ilçesindeki özel bir hastanede, anne adaylarının izni olmadan doğum için ilaç verildiği iddiaları üzerine Dr. P.Ç. gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında hastanenin kadın doğum hizmetleri askıya alındı. P.Ç., yapılan aramalardan sonra adli kontrolle serbest bırakıldı.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    İstanbul’da İlaçla Doğum İddiaları Üzerine Soruşturma Başlatıldı

    İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde bir özel hastanede, anne adaylarının rızası alınmadan ilaçla doğum yaptırıldığına dair ortaya atılan iddialar sonrasında, Dr. P.Ç. isimli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı gözaltına alındı.

    Hastanede Soruşturma ve Hizmet Durdurma Süreci

    İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Sancaktepe’deki özel sağlık kurumunda, henüz doğum gerçekleştirmemiş olan kadınlara, onayları olmadan ilaç verildiği iddialarıyla ilgili hem adli hem de idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. 19 Eylül’den itibaren söz konusu hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde hasta kabulü durdurulmuş, kadın doğum polikliniği ile doğumhane hizmetleri askıya alınmıştı.

    Şüpheli Dr. P.Ç. Gözaltına Alındı

    Söz konusu hastanede yürütülen soruşturmanın odak noktası olan Dr. P.Ç.’ye yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Olayın ardından, Dr. P.Ç.’nin Ataşehir ilçesindeki ikametinde yapılan polis baskınında şüpheli gözaltına alınırken, evinde gerçekleştirilen aramalarda 2 adet USB, bir dizüstü bilgisayar ve cep telefonuna el konuldu.

    Adli Süreç ve Sonrası

    Polis merkezine götürülen Dr. P.Ç., “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık” suçlamasıyla işlem yapıldıktan sonra, adli makamlara sevk edilerek “adli kontrol şartıyla” serbest bırakıldı. Olayın detayları ve soruşturma süreci yakından takip ediliyor.